Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 12. 2019. 22:55   >>  22:50

SD NA KONGRESU SPD NJEMAČKE

Solidarnost i jednakost odgovor za sve izazove

Međunarodna sekretarka SD-a Irma Nišić i članica Predsjedništva Marija Blagojević, su na poziv SPD Njemačke 6. decembra 2019. godine prisustvovale kongresu ove partije, na kojem je izabrano novo rukovodstvo. Na čelo SPD-a došli su Norbert Valter Borjans i Saskia Esken.

U susret Kongresu, Partija evropskih socijalista (PES) je u saradnji sa SPD-om organizovala međunarodnu konferenciju na kojoj su predstavnici socijaldemokratskih partija članica PES-a razgovarali o budućnosti Evrope i ulozi socijaldemokratije u njoj.

Predsjednik PES-a Sergej Stanisev istakao je da je za prevazilaženje aktuelnih izazova ključna međunarodna saradnja, kao i da postoji kolektivna odgovornost za prevazilaženje rasta populizma u Evropi, što je moguće postići jedino kroz solidarnost.

Predsjednica SD grupe u Evropskom parlamentu Iraće Garsija Perez, naglasila je da su Evropi potrebne socijaldemokratske vrijednosti, jer su solidarnosti i jednakost odgovor na izazove sa kojima se suočavamo. Ministar evropskih poslova Italije Enzo Amendola je u toku izlaganja istakao značaj kredibilne perspektive za proširenje EU.

Predstavnice Socijaldemokrata Crne Gore na marginama navedenih događaja imale su niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država regiona, zamjenikom generalnog sekretara PES-a, kao i predstavnicima Mađarske i Švedske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније