Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 12. 2019. 10:58 >> 13:05
2

GRADE NOVI OBJEKAT

Veljović: Bezbjednosna situacija stabilna

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor policije Veselin Veljović postavili su kamen temeljac za novi objekat koji će koristiti sektor Specijalne policije.

"Specijalna policija je osposobljena za rješavanje najsloženijih bezbjednosnih izazova i po taktičkom postupanju rame uz rame sa najelitnijim specijalnim jedinicama svijeta", poručio je Veljović, nakon označavanja početka radova.

Kako bi unaprijedila uslove smještaja i rada pripadnika Sektora specijalne policije, Vlada Crne Gore će iz Kapitalnog budžeta investirati sedam miliona eura.

"Planirani sadržajni kapaciteti su realna prilika i mogućnost Uprave policije da bude pokretač regionalnih inicijativa, jer saradnja policijskih jedinica zemalja regiona je ključ uspjeha borbe protiv svih oblika bezbjednosnih prijetnji", naveo je Veljović.

Veljović je poručio da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna.

"Naša država se u međunarodnim okvirima tretira kao veoma bezbjedna destinacija, što je rezultat profesionalnog i efikasnog rada policije i svih subjekata u sistemu bezbjednosti, u čemu ćemo i dalje istrajati", zaključio je Veljović.

Veljović je poručio da će policija i dalje odlučno i hrabro stvarati bezbjedniji ambijent za sigurnu budućnost naše djece i novih generacija.

"Vjerujem da ćemo se u razumnom roku zajedno radovati novom povodu za okupljanje i svečanom otvaranju objekta za potrebe specijalne policije", zaključio je Veljović.

Nuhodžić je kazao da je sektor specijalne policije je u prethodnom periodu, izvršavajući izuzetno složene zadatke, pokazao punu profesionalnost kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

„Taj sektor je izgradio imidž elitne jedinice spremne da odgovori na sve bezbjednosne izazove“, saopštio je ministar Nuhodžić.

Naveo je da izgradnja ovog reprezentativnog kompleksa potvrđuje odlučnost Vlade Crne Gore da u kontinuitetu ulaže sredstva za poboljšanje uslova rada Policije, za njeno materijalno-tehničko osavremenjivanje, kao i za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Uprave policije.

„Na ovaj način, želimo da iskažemo poštovanje za ono što Policija radi na odgovoran i kvalitetan način, a i da stvaramo nove uslove za još efikasniji i bolji rad Policije. Ulaganja u Policiju predstavljaju investiciju u veću bezbjednost države i građana“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније