Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

15. 12. 2019. 20:59 >> 20:59

OD 20. DO 22. DECEMBRA

Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda u NK

Nikšić se sprema za veliki Novogodišmnji sajam loklanih proizvoda koji će biti održan od 20. do 22. decembra u Sportskom centru. Šesta po redu privredno - turistička manifestacija okupiće preko 220 izlagača iz svih krajeva Crne Gore, ali i regiona.

Nikšić će još jednom ugostiti proizvođače lokalnih proizvioda iz svih krajeva naše države, ali i regiona. Šesti po redu Novogodišnji sajam okupiće rekordan broj izlagača, ističu organizatori.

"Do sada imamo 220 prjavljenih izlagača što je rekordan broj, pogotovo ako se uzme u obzir da kada smo krenuli u ovu misiju taj broj je bio negdje oko 80 izlagača", kaže Sveto Bajović iz opštine Nikšić.

Zbog velikog interesovanja kako izlagača tako i posjetilaca hodnici sportskog centra gdje se dosad održavao sajam postali su tijesni pa su organizatori odlučili da čitav događaj presele na oko 1500 kvadrata sportske dvorane.

Osim privrednog veliki je i turistički efekat manifestacije, ističu u lokalnoj turističkoj organizaciji koja je od ove godine, uz Sportski centra, Tehnopolis i ministarstvo poljoprivrede, jedan od partnera sajma.

"Stvorićemo zaista značajn ambijent za aktiviranje turističkih resursa naše opštine i za razvoj ruralnog turizma čime ćemo promovisati seoska domaćinstav na teritoriji naše opštine i teritoriji cijele Crne Gore. Pospješićemo poljoprivrednu proizvodnju i sačuvati tradicionalne vrijednosti", kaže Boris Muratović, direktor TO Nikšić.

Organizatori vjeruju da je misisja sajma dosad u potpunosti uspjela jer benefite osjećaju svi, kako izlagači, tako i posjetioci.

"Imali su priliku ne samo da se predstave svi ti izlagači hrane, rukotovorina, umjetnina, već je to bila prilika da se naši sugrađani upoznaju sa tim ljudima, da ostavre kontakt, i da ukoliko im se ti proizvodi učine kvalitetninm, nastave da ih konzumiraju tokom godine", kaže  Bajović.

Vrata Sportskog centra za posjetioce otvoriće se sledećeg petka , a organizatori poručuju da će imati šta da vide i kupe tokom tri sajamska dana.

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније