Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

16. 12. 2019. 17:09 >> 18:30
4

ZEKOVIĆ PREDLAŽE

Za ubistvo policajca doživotni zatvor

Savjet za građansku kontrolu rada policije predložio je da se ubistva policijskih službenika na dužnosti sankcionišu doživotnom kaznom zatvora, saopštio je predsjednik tog tijela Aleksandar Zeković.

Policijski službenik Milutin Leković preminuo je u nedjelju od posljedica ranjavanja, nakon što je ranjen u centru Igala, dok je bio na dužnosti.

Zeković je rekao o rješenju da se ubistva policijskih službenika na dužnosti sankcionišu doživotnom kaznom zatvora postoji puni društveni konsenzus.

„Bez obzira na evidentne političke razlike prepoznaje se opredjeljenje svih, kako bi se pružila kompletna zaštita i podrška policijskoj profesiji i redovnom i sigurnom obavljanju policijskih poslova i zadataka“, kazao je Zeković agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, važno je da je ta inicijativa potekla od nezavisnog građanskog nadzora i očekuju da će je izvršna vlast na odgovarajući način procesuirati.

Zeković je rekao da je Savjet konstatovao da su policijski službenici koji su locirali i uhapsili osumnjičene postupali krajnje profesionalno i stabilno.

„To je više nego jasna poruka građanima Crne Gore o kapacitetima i sposobnostima crnogorske policije“, kazao je Zeković.

Kako je naveo, to su takve situacije u kojima se i kod policija država sa dužom demokratskom tradicijom javljaju lični motivi i osvetoljubivost što je u konkretnoj policijskoj aktivnosti sasvim izostalo i pokazala se puna individualna i starješinska kontrola i profesionalizam.

Savjet je, rekao je Zeković, imao i društvenu i moralnu obavezu da zbog građana Crne Gore, u ime i kojih i sprovodi nadzor nad radom policije, inicira snažniju institucionalnu zaštitu policijskih službenika.

Prema njegovim riječima, kvalitetna oprema, obrazovanje i osposobljavanje su ključne i kritične potrebe, ali konkretan događaj nameće potrebu za odgovarajućim i snažnijim društvenim odgovorom na kriminal te vrste

„Zato smo predložili da se u već pokrenutu diskusiju o neadekvatnoj kaznenoj politici i sudskoj praksi za višestruke povratnike u izvršenju krivičnih djela obavezno uključi pitanje sigurnosti i zaštite policijskih službenika“, zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније