Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

26. 12. 2019. 17:43 >> 23:13
80

POLICIJA KAMENOVANA

Više privedenih zbog blokade puteva

Više puteva na sjeveru Crne Gore, kao i magistralni put u Zelenici i kružni tok u Budvi, blokirani su u znak protesta zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. U Nikšiću je takođe održan protest, a kolona građana stigla je do tunela Budoš koji će, prema najavama, blokirati večeras. U koloni je oko 1.500 ljudi.

Policija je uklonila blokade na četiri lokacije, prilikom čega je privedeno više osoba, nezvanično je saopšteno Portalu RTCG.

Policija je odblokirala put u Zeti, gdje je došlo napada kamenicama na policajce, a uklonili su blokade i na Nikšićkom putu, Zlatici i na Stologlavu-Spuž. Nezvanično nam je saopšteno da je "pauk" vozilo uklonilo automobile koji su bili u blokadi.

Građani su prvo blokirali i kružni tok u Nikšiću, odakle su krenuli u šetnju ka Budošu.

Građani od 11 sati drže u blokadi magistralni put Berane-Bijelo Polje. Antena M javlja da su vjernici SPC iz Pljevalja blokirali i most na Đurđevića Tari, kao i da je na lice mjesta stigla policija. 

Okupljeni u mjestu Rakonje gdje počinje bjelopoljska zaobilaznica, kako nam je saopšteno, propuštaju samo vozila hitne pomoći. Takođe su blokirane i Ribarevine, na putu ka Beranama. 

Jedan od učesnika blokade Goran Spanjević je poručio da zakon treba da se razmatra godinu dana u Skupštini, pa tek onda da se donese, a ne preko jedne noći.

On je istakao da "brane svoju vjeru i crkvu, kao i da pozdravljaju sve u policiji, protiv koje nemaju ništa".

Kilometarske kolone automobila formirale su se iz četiri pravca. Čelnici Centra bezbjednosti iz Berana razgovaraju sa građanima kako bi oni uklonili blokadu.

Iz OKC-a policije rečeno nam je da nemaju informacije o blokadama puteva na sjeveru. 

Radio Jadran prenosi da je u Zelenici, na ulazu u Herceg Novi, osim građana prisutna i policija. Među okupljenima na ulazu u Luku Zelenika su i predsjednik i potpredsjednik Opštine, Stevan Katić i Miloš Konjević.

Katić je kazao da je Kućanska parohija organizator molebana i blokade u Zelenici.

"Odazvali smo se na poziv paroha oca Dragana Pešikana, koji je pozvao na moleban u Zeleniku. Došli smo da damo podršku, kao i do sada, protiv usvajanja zakona o slobodi vjeroispovjesti. Na njima je kao organizatorima da daju informacije o daljim aktivnostima", kazao je Katić.

 

Učesnici blokade kažu da neće odustati dok ne dobiju dalje instrukcije iz Podgorice, odnosno mitropolita Amfilohija, prenosi Radio Jadran. 

Na blokadi kružnog toka u Budvi je i gradonačelnik Marko Carević. 

Savjet za kontrolu rada policije osudio je kamenovanje policajaca.

Oni su pozvali građane na "mirno izražavanje svojih uvjerenja uz uvažavanje službenika policije koji isključivo primjenjuju zakon".

Policija pokušava da identifikuje osobe koje su kamenovale službenike UP.

Mediji prenose i da je blokiran put Plužine-Nikšić, kod manastira Piva, kao i kružni tok u gradu.

 

Пратите нас на

Коментари80

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније