Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

09. 02. 2020. 18:37 >> 18:36
36

MINISTARSTVO KULTURE

Vandali farbom oskrnavili Duklju

Organizovane grupe, koje ovih dana uništavaju javnu imovinu, ovog su puta farbom oskrnavile lokalitet Duklje, rekavši time sve o odnosu prema istoriji i nasljeđu Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva kulture. U Ministarstvu osuđuju ovaj vandalski čin i najavljuju krivičnu prijavu zbog devastiranja kulturne baštine.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović naložio je Centru za konzervaciju i arheologiju da u već ujutru, primjenom svih stručnih i konzervatorskih mjera, uklone oštećenja sa jednog od najznačajnijih kulturnih dobara u državi.

"Uništavanje zidina Duklje nešto preko čega niko civilizovan ne može preći", poručuju iz Ministarstva.

Ovo je je, kako navode iz Ministarstva, nažalost, samo logičan nastavak nakon nedavnog uništavanja spomenika antifašističkoj borbi. 

"Sve zajedno govori da onima koji navodno “brane svetinje” smeta sve što je dio istorije Crne Gore. I antifašizam i prva crnogorska država za njih su trn u oku, za koji očito vjeruju da će nestati ukoliko ga prefarbaju lakom distribuiranim posredstvom političkih partija", piše u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније