Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 02. 2020. 11:56   >>  12:10 6

SDP TRAŽI SASLUŠANJE

"Mugoša da podnese ostavku, porez da se naplati"

Nakon priznanja o višemilionskom poreskom dugu Mitropolije crnogorsko primorske, direktor Poreske uprave Miomir Mugoša treba da podnese neopozivu ostavku, saopšteno je iz Socijaldemokratke partije. Poslanički klub SDP-a, kako su naveli, tražiće kontrolno saslušanje Mugoše, a od vlasti da naplati dugove.

“Tolerisanje poreskih dugova svima onima koji su bliski vlasti ili sa kojima vlast, odnosno njeni favoriti, imaju razne unosne biznis dilove praksa je zbog koje direktor Poreske uprave treba da podnese neopozivu ostavku”, saopšteno je iz SDP-a.

Zahvaljujući toj praksi, kako su kazali,  građani Crne Gore su, po priznanju Poreske uprave, ostali uskraćeni za stotine miliona eura poreskih dugova koji nikada neće biti naplaćeni.

“Ovakva praksa je veoma slikovit prilog tezi o nefunkcionalnim i zarobljenim institucijama u državi Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Nastup i priznanje “nerada i nemoći Poreske uprave”, kako se navodi, postavlja jedno logično pitanje – da li ih građani plaćaju da sprovode zakon jednako prema svima ili da “svojim neradom uskraćuju građane za milionske iznose poreza”.

“Direktor Mugoša je dužan da odgovori crnogorskoj javnosti zašto se tek sada, odjednom, sjetio ovih milionskih dugova? Gdje je bio do sada i zašto se nije miješao u svoj posao? Kako je od jednom saznao za kompanije i unosne biznise, za imovinu jedne vjerske zajendice? Zbog čega ga plaćaju gradjani ove države – da li ga plaćaju da vodi brigu o njihovom novcu uvijek i u svakoj prilici ili samo onda kada mu naredi partija? Ko mu je dozvolio da bilo koga stavlja iznad zakona ove države?”, kazali su iz SDP-a.

Iz te partije kažu da ako vlast želi da na konkretnom primjeru pokaže da je spremna da promijeni dosadašnju praksu onda treba da smijeni direktora Mugošu, naplati poreske dugove, jer je to novac građana, i pokrene svaku vrstu odgovornosti svih koji kreiraju ambijent povlašćenih tajkuna i vjerskih zajednica.

“Poslanički klub Socijaldemokratske partije zatražiće kontrolno saslušanje direktora Poreske uprave kako bi javnosti ovaj put imala priliku i da mu postavi još po neko pitanje”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније