Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 02. 2020. 18:50 >> 19:33

PREVENTIVNE MJERE

Konkretna zaduženja u slučaju koronavirusa

Zdravstveni sistem funkcioniše organizovano i sprovodi adekvatne preventivne mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja eventualne pojave i širenja koronavirusa u našoj državi, konstatovano je na sastanku Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje.

"Kako je Operativni štab za zaštitu i spašavanje operativno multiresorsko tijelo, dogovoreno je da svako iz svoje nadležnosti preduzme neophodne radnje, kako bi uspješno odgovorili nekom složenijem scenariju, ukoliko se pojavi. U tom pogledu, predstavnici državnih organa u ovom štabu dobili su konkretna zaduženja u cilju analize raspoloživih resursa i priprema za organizovani odgovor ukoliko to situacija bude nalagala", saopšteno je iz Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Takođe, zaključeno je da odgovor na pojavu i širenje korona virusa mora biti sistemski, što podrazumijeva uključivanje svih kapaciteta kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

"U tom kontekstu, Operativni štab nalaže opštinskim timovima za zaštitu i spašavanje da se sastanu i razmotre epidemiološku situaciju na svojoj teritoriji, uz definisanje obaveza i zadataka koji se trebaju sprovesti na lokalnom nivou", piše u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, naglašena potreba za dobrom i pravovremenom komunikacijom i koordinacijom između svih organa na državnom i lokalnom nivou, kao i komunikacijom sa građanima.

Sa sastanka je upućen apel građanima da svoje aktivnosti i obaveze usklade sa preporukama nadležnih organa jer će na taj način dati puni doprinos smanjenju rizika od korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније