Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 02. 2020. 14:40 >> 14:40

SDP

Odbijena inicijativa za saslušanje Purišića

Poslanici vladajuće većine odbili su na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje da zakažu saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića koje su inicirali poslanici Socijaldemokratske partije prije tri mjeseca, saopšteno je iz SDP-a.

 

Saslušanje resornog ministra je, kako kažu iz SDP-a, traženo kako bi konačno nekoliko hiljada sugrađana dobilo odgovor kada će biti usvojen novi Zakona o PIO, kojim bi se značajno poboljšali uslovi penzionisanja kao i smanjio broj potrebnih godina za odlazak u penziju. Takođe, preko 11.000 penzionera čeka na povećanje minimalne penzije za 20 odsto, što je takođe predviđeno ovim predlogom.

“Navedene izmjene zakona dogovorene od strane socijalnih partnera još 2018-te godine, ali od tada taj predlog stoji u “ladici” resornog ministra Purišića. I pored obećanja datih javnosti i predstavnicima sindikata, on nije predložen krajem 2019-te godine, te je stoga bilo od izuzetnog značaju saslušati ministra i predstaviti javnosti razloge za neusvajanje zakona”, kazali sui z SDP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније