Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M. ]

23. 04. 2020. 15:55 >> 16:45

PAVLOVIĆ

Krajem maja sudovi nastavljaju redovan rad

Crnogorski sudovi nastaviće redovan rad 25. maja, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), saopštila je rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću Vrhovnog suda, Ratka Pavlović.

Pavlović je kazala da se redovno održavaju sjednice vijeća i nastavlja rad u predmetima hitne prirode.

Kako je rekla, rad od kuće se može nastaviti, ukoliko proces rada to dozvoljava.

„U svim sudovima rad se nastavlja na radnom mjestu, u punom obimu procesa rada, počev od 25.maja“, kazala je Pavlović.

Ona je rekla da će sudovi nastaviti da primaju pismena koja su upućena putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte, a mjera obustave rada sa strankama u pisarnici ostaje na snazi, do dalje odluke.

„U prostorijama suda potrebno je održavati fizičku distancu od najmanje dva metra između osoba i nastaviti sa sprovođenjem higijenskih i sigurnosnih mjera (održavanje lične higijene i radnih prostorija, kao i upotreba zaštitnih maski i rukavica)“, kazala je Pavlović.

Kako je navela, to se odnosi i na stranke koje prilikom ulaska u zgradu suda moraju da dezinfikuju ruke i stave zaštitnu masku i rukavice, a ukoliko ih nemaju, sredstva će obezbijediti sud.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je da je uvjerena da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim sudovima, bile djelotvorne.

Ona je navela da nije bio zabilježen nijedan slučaj obolijevanja od koronavirusa na radnom mjestu u sudu.

Medenica je pozvala predsjednike sudova da, kako bi se taj trend održao, ublaženim mjerama svi pristupe odgovorno i savjesno, poštujući i dalje sve mjere koje se sprovode u cilju sprječavanja širenja pandemije Kovid-19.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније