Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 04. 2020. 20:41   >>  20:39 3

SAOPŠTENO IZ UPRAVE

Oni koji muče životinje moraju odgovarati

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove uputila je dopis Vrhovnom državnom tužiocu sa molbom da se preispita odluka Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu koje je, kako smo informisani putem medija, utvrdilo da nema elemenata za krivično gonjenje lica D.R iz Plava, protiv kojeg je, kako se navodi, NVO “Arka Montenegro” podnijela prijavu zbog mučenja psa.

Iz Uprave navode da su iz medija i preko društvenih mreža upoznati sa slučajem neprimjerenog postupanja D.R. iz Plava koji je mučili malog psa mješnaca tako što je na njega huškao svoja dva velika psa rase azijat ili kangal (koji spadaju u opasne rase).

"Scene tog događaja D.R je objavio na društvenim mrežama, gdje se jasno vide razmjere mučenja životinje koja je prilikom napada opasnih pasa, podstrekivanih od strane nesavjesnog vlasnika, trpjela ozbiljan bol, stres i strah i zadobila brojne ujedne rane", navodi se u saopštenju.

Uprava oštro osuđuje postupanje mlađe osobe koja je mučila psa.

"Podsjećamo da svi činovi mučenja i ubijanja životinja predstavljaju krivična djela za koja se odgovara novčano ili kaznom zatvora", kazali su iz Uprave.

Osim upućivanja dopisa Tužilaštvu, Uprava je, kroz komunikaciju sa Savjetom za građansku kontrolu rada policije, obaviještena da je policija pravovremeno preduzela sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja počinioca ovog krivičnog djela.

"Pozivamo sve držaoce životinja i građane da odgovorno i savjesno postupaju prema svim životinjama, ne narušavajući njihov psihički i fizički integritet, iz moralnih i etičkih načela, a ne samo zbog zakonskih normi i sankcija. I ovom prilikom ističemo da samo zajedničkim i odgovornim djelovanjem svih aktera možemo doprinijeti unapređenju zaštite dobrobiti životinja u svim segmentima, a da ne govorimo o potrebi da se ekstremni slučajevi mučenja i ubijanja životinja, koji nikako nijesu dio savremenih civilizacijskih tekovina, ne događaju u našoj zemlji", zaključuje se u saopštenju Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније