Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

07. 06. 2020. 11:20 >> 11:20

RADOJIČIĆ

Radove na bolnici ''Danilo I'' može usporiti Kovid-19

Vrlo je moguće da će rekonstruciju prve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori - Opšte bolnice „Danilo I“ sa Cetinja, usporiti Kovid-19, ali s obzirom na neophodnost njene obnove i smještanja skenera, iz cetinjske bolnice se nadaju da će uspjeti to da realizuju što prije, kazala je za Jutarnji program TVCG direktorica Opšte bolnice "Danilo I" Cetinje Sonja Radojičić.

Radojičić je kazala da je idejni projekat već predat, a da je 15. jun rok da se glavni projekat preda i onda se upućuje Ministarstvu zdravlja.

''Imamo podršku svih insitucija da se taj projekat realizuje jer je zaista neophodan uopšte za cijeli zdravstveni sistem, ne samo za cetinjsku bolnicu'', kazala je Radojičić.

Ona je istakla da Opštoj bolnici ''Danilo I'' nedostaje poliklinički dio koji će biti izgrađen realizacijom ovog projekta.

''Tu bi napravili lijepu priču sa specijalističkim ambulantama, sa dijagnostičkim centrima, konačno bi imali prostora za smještaj skenera jer je to jedina bolnica koja nema skener'', poručila je Radojičić.

Kazala je da im je bilo zadovoljstvo što je Opšta bolnica „Danilo I“ sa Cetinja bila podrška Kliničkom centu Crne Gore u toku epidemije Kovid-19.

''Mi smo se na vrijeme opremili, oslobodili 18 mjesta za eventualno neki ružni scenario. Od prošle godina cetinjska bolnica ima i bolničkog epidemiologa. Kada su nam saopštili da moramo biti podrška Kliničkom centru, mi smo to zaista prihvatili vrlo rado'', kazala je ona.

Radojičić je istakla da je sasvim logično i da se očekuje da Kovid-19 uspori ili čak odloži realizaciju ovog projekta, ali da se ipak nadaju da će uspjeti u što kraćem roku to da ostvare.

Poručila je da s obzirom na to da je Opšta bolnica ''Danilo I'' najstarija zdravstvena ustanova u Crnoj Gori, svi zaposleni imaju poseban stepen odgovornosti.

''To je zgrada koja je građena 1872/3 godine, a počela sa radom 1875. U okviru projekta Prijestonice 2014. urađena je rekontrukcija objekta, a sada je ostala adaptacija i da se prilagodi namjeni'', kazala je Radojičić.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније