Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

18. 06. 2020. 15:18 >> 15:19

UCG

Ulagati u napredak nastavnog procesa

Članovi akademske zajednice treba da doprinose razvoju i demokratizaciji društva isključivo kroz izvrsnost u naučnoistraživačkom i kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, i konstantnim ulaganjem u znanje, napredak i modernizaciju nastavnog procesa, kazali su iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Navodi se da je UCG centralna institucija crnogorskog obrazovanja, nauke i kulture, jedna od temeljnih ustanova crnogorske državnosti i identiteta, koja ima ključnu ulogu i odgovornost da kreira i širi znanje kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i umjetnosti.

“Kao i da stvara uspješne i društveno odgovorne akademske građane i promoviše demokratski i održivi razvoj crnogorskog društva i države”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da UCG baštini savremene civilizacijske vrijednosti građanskog društva kao što su demokratija, vladavina prava i tolerancija.

“U vršenju svoje misije Univerzitet u potpunosti poštuje nadležnosti i odluke svih državnih institucija, zalažući se posebno za poštovanje zakona, vladavine prava i jednakopravnosti za sve, uz poštovanje demokratski izražene volje većine”, kaže se u saopštenju.

Univerzitet se, kako se navodi, ne miješa u političke odluke, ne komentariše stavove pojedinaca i osuđuje svako ugrožavanje rada institucija.

"Smatramo da članovi akademske zajednice treba da doprinose razvoju i demokratizaciji crnogorskog društva isključivo kroz izvrsnost u naučnoistraživačkom i kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, i konstantnim ulaganjem u znanje, napredak i modernizaciju nastavnog procesa”, kazali su iz UCG.

UCG će, kako se dodaje, nastaviti da posvećeno ispunjava svoju misiju ne dozvoljavajući da se lični stavovi pojedinaca izjednačavaju sa stavovima akademske zajednice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније