Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

13. 09. 2020. 10:30 >> 10:35

MUP UPOZORIO

Od danas povećan rizik od požara

Centralni i primorski dio Crne Gore, od danas do četvrtka, biće pod povećanim rizikom od požara, upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

„Na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat obavještava javnost da će, u periodu od 13. do 17. septembra, centralni i primorski dio biti pod povećanim rizikom od požara“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da situaciju na području Podgorice i Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar, koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, posebno u noćnim satima.

Iz Direktorata su apelovali na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru, i da na taj način doprinesu smanjenju rizika od požara. 

„U navedenom periodu biće pojačan inspekcijski nadzor, a na mjestima sa visokim požarnim rizikom biće intenzivirano prisustvo predstavnika Uprave policije“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Direktorata, svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju najavljenu situaciji.

„A službe zaštite i spašavanja podići će nivo operativne spremnosti, kako bi brže i efikasnije reagovale na eventualnu pojavu požara“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније