Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 10. 2020. 17:43   >>  20:02 3

MUZIČARI PORUČUJU

Eurosong dobra prilika, RTCG da se prijavi

Udruženje estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore reagovalo je na izjavu članice Savjeta Javnog servisa Bojane Jokić da se Crna Gora ni naredne godine "neće blamirati na Evroviziji". Iako se Menadžment RTCG nije izjašnjavao o učešću na narednoj Evroviziji, Udruženje apeluje na Javni servis da prijavi učešće Crne Gore do 10. oktobra, kada je krajnji rok.

U saopštenju se navodi da je Jokić na svom Fejsbuk profilu prvo objavila, a zatim povukla status: "Da vas obradujem prije medija, ni 2021. se nećemo blamirati na Evroviziji."

U Udruženju estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore smatraju da je takva izjava članice Savjeta sramotna.

"U najmanju ruku ovo je sramotna izjava članice Savjeta nacionalnog Javnog servisa koja ne znamo koga predstavlja u tom tijelu, ali znamo da svakog mjeseca zaradi prosječnu platu radnika RTCG za, očigledno, ovakav odnos prema građanima Crne Gore koji je za to plaćaju", piše u saopštenju, koje potpisuje predsjednica Udruženja Renata Perazić.

Ističe se da se i muzičari, koji su građani Crne Gore, ponose svojim stvaralaštvom.

"Muzičari koji su pronijeli slavu svoje zemlje osvajajući nagrade na brojnim festivalima, koji su iznjedrili izvođačke i kompozitorske zvijezde koji su stvorili djela prepoznatljiva u regionu i šire. Zato se pitamo koga to mi muzičari blamiramo? Ako govorimo o Evroviziji nikada se nismo izblamirali, jer kao jedna mala zemlja u posljednjih deset godina dva puta smo bili u finalu, a nikada nismo bili posljednji," navode iz Udruženja estradnih umjetnika i izvođača.

Podsjećaju da Eurosong, pored toga što je muzički festival, koji možda, kako kaže, nije najvećeg muzičkog kvaliteta, ali je zvanično najgledaniji muzički spektakl na svijetu i prilika da naša država predstavi i svoj turizam i prirodne ljepote, pored neosporno talentovanih muzičara, posebno mladih.

Kažu da sa sredstvima sa kojima raspolažu smatraju da je to ogroman uspjeh.

"Ili možda gospođi Jokić smeta da se mladi crnogorski stvaraoci pojave u Evropi, a posebno na Evroviziji, najvećem muzičkom festivalu na svijetu, gdje sa ponosom predstavljaju svoju zemlju", navode iz Udruženja estradnih umjetnika i izvođača.

Takođe, podsjećaju da su između ostalih zapažene nastupe i fenomenalne rezultate na festivalu imali i Daniel Popović sa kompozicijom “Džuli” i osvojenim četvrtim mjestom, Vlado Kalember i Izolda Barudžija sa kompozicijom “Ciao amore”, grupa No name sa kompozicijom “Zauvjek moja” i osvojenim sedmim mjestom, Knez sa kompozicijom “Adio”, Sergej Ćetković sa kompozicijom “Moj svijet” ...

"Zato se pitamo ko se ovdje blamira - gospođa Jokić ili mi muzičari koji krvavo zarađujemo svoj hljeb i koji donosimo nagrade sa prestižnih festivala u regionu. Pitamo gospođu Jokić da li je njen status podrstrek mladim muzičarima da stvaraju i izvode muziku jer, kako ona kaže mi se blamiramo? Ne gospođo Jokić. Ovo je Vaš “blam” kako i sami upotrijebiste taj termin na Vašem Fejsbuk profilu," zaključiuje se u saopštenju.

Portal RTCG je kontaktirao Jokić povodom reakcije Udruženja estradnih umjetnika i izvođača, ali nije željela da komentariše.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније