Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 10. 2020. 15:42 >> 15:46

ODLUKA AEM-a

Dozvoljene frekvencije u četiri opštine

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na danas održanoj sjednici, nakon razmatranja potpunih i blagovremenih prijava na javni konkurs, donio Odluku o dodjeli prava na emitovanje za dva pravna lica, a dodijeljene su četiri frekvencija u opštinama Podgorica, Kolašin, Žabljak i Plužine.

Kako navode iz AEM-a, odluka je donesena u skladu sa kriterijumima iz javnog konkursa i Metodologijom bodovanja prijava.

„Metropoliten Media“ d.o.o. emiter opšteg radijskog programa „Radio Svetigora“ je proširio zonu emitovanja (Kolašin, Žabljak i Plužine), dok je pravno lice „Oki Air Broadcasting“ koji je imalac dvije radijske stanice dobilo frekvenciju za novu radio stanicu „EL Radio“ na teritoriji Podgorice.

SAEM nije dodijelio 21 frekvenciju, kako kažu, jer za te frekvencije, na javnom konkursu, nije iskazano interesovanje.

Odluka SAEMa o dodjeli pava na emitovanje objavljena je na veb sajtu AEMa (www.aemcg.org).

SAEM je, na sjednici, razmatrao dio godišnjeg izvještaja o napretku Evropske komisije za Crnu Goru za 2020. godinu koji se odnosi na Poglavlje 10: Informatičko društvo i mediji.

''S obzirom da je period na koji se odnosi izvještaj bio zahtjevan i predstavljao izazov za funkcionisanje cjelokupnog sistema, pa i AEMa, konstatacija EK da je AEM nastavio da profesionalno obavlja svoje dužnosti posebno dobija na značaju i predstavlja potvrdu činjenice da je AEM obavljala svoje aktivnosti u skladu sa svojim zakonskim obavezama'', navode u saopštenju.

AEM će, ističu, i u narednom periodu aktivno raditi na unapređenju svog rada i dati puni doprinos efikasnoj primjeni i sprovođenju Zakona i evropskih standarda u oblasti audio-vizuelnih medijskih usluga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније