Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me ]

04. 11. 2020. 07:26 >> 07:33

U PLJEVLJIMA

Kvalitet vazduha kao inače, nije alarmantno

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović saopštio je da je situacija po pitanju kvaliteta vazduha u tom gradu slična kao ranijih godina, te da nije toliko alarmantna.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da je došlo do prekoračenja kad je riječ o zagađenju vazduha, što je posljedica početka sezone grijanja u Pljevljima.

"Ali, prekoračenja je bilo i u ljetnjem periodu, ali ne u dužem periodu", rekao je Golubović.

Na pitanje zašto građane Pljevalja ne obavještavaju o prekoračenjima, golubović pojašnjava da Agencija za zaštitu životne sredine treba da alarmira lokalnu upravu o izmjerenim vrijednostima vezanim za brojke koje su oni očitali na mjernim stanicama.

"Ali da ne čekamo njih, mi smo kao odgovorna opština rekli da na našem sajtu opštine i Fejsbuk profilu, na vidljivom mjestu, istakli mjerne vrijednosti, istakli mjere koje se preduzimaju u slučaju prekoračenja", rekao je Golubović.

Toplifikacija grada je, rekao je Golubović, ozbiljan problem i kao takvog su ga razumjeli.

"Ekološkom rekonstrukcijom TE Pljevlja planiran je izvor za grijanje grada, dobili smo donaciju od 2,5 miliona od TE, pripremili tendersku dokumentaciju, sa Vladom dogovorili da se finansira toplifikacija iz državnog budžeta", rekao je Golubović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније