Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2020. 08:21 >> 11:14

DRŽAVNI VRH

Pljevlja stub razvoja Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Vlade Duško Marković čestitajući Dan opštine Pljevlja, kazali su da vjeruju da će dosadašnja ulaganja u najsjeverniju crnogorsku opštinu biti podsticaj za njen brži razvoj u budućnosti. Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić naveo je da će valorizacijom potencijala stvoriti nove vrijednosti za mlade i bolji poslovni ambijent za potencijalne investitore.

Đukanović je uputio je čestitku povodom 20. novembra – Dana opštine Pljevlja, predsjedniku Igoru Goluboviću, predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću, odbornicima i svim građanima Pljevalja.

„Pljevlja, vijekovima unazad, ne samo u Crnoj Gori nego i šire, prepoznata po svojoj multikulturalnosti, međunacionalnom skladu i preduzimljivosti svojih građana, uspješno su se odupirala brojnim izazovima koji su kroz istoriju pogađali ovo osjetljivo područje. Svojim primjerom, odlučno braneći najviše vrijednosti tolerancije, suživota i multietničnosti, Pljevlja i danas nastavljaju da pružaju nemjerljiv doprinos izgradnji evropske, građanske i multietničke Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Smatra da će na ovim temeljima i uz oslonac na slavnu slobodarsku antifašističku tradiciju, Pljevlja nastaviti da budu važan stub razvoja savremene Crne Gore.

“Vjerujem da će nova Vlada prepoznati potrebe daljeg ulaganja u Pljevlja, valorizujući raspoložive prirodne i privredne resurse, za šta nam započeti i planirani strateški razvojni projekti ulivaju optimizam. Jedino takvim pristupom, u duhu zajedništva i razumijevanja, uspjećemo da uspješno odgovorimo na višestruke izazove i obezbijedimo održiv razvoj ovog područja. U tome, uvjeravam vas, možete računati na moju punu podršku“, zaključio je predsajednik Crne Gore.

Marković: Ostvareni rezultati da budu primjer za brži razvoj u budućnosti

Ostvareni rezultati ulaganja držve i saradnje Vlade i Opštine, služe za primjer i trebaju biti podsticaj za još brži razvoj Pljevalja u skoroj budućnosti, napisao je predsjednik Vlade Duško Marković u čestitki.  

"Njegujući i čuvajući multikonfesionalni sklad i kulturnu raznolikost naše države, Pljevlja daju primjer utemeljenoj viziji trajanja Crne Gore zasnovane na suživotu i dobrosusjedstvu", navodi se u čestitki predsjednika Markovića.

Svjedočeći intenzivnim ulaganjima u brojne infrastrukturne projekte, ovaj grad je, kako je naveo Marković, duboko zakoračio u suštinsko unapređenje uslova za život i rad svih svojih žitelja, a na dobrobit očuvanja kvaliteta životne sredine u cijelom Plievaljskom kraju.

"Ostvareni rezultati ulaganja držve i saradnje Vlade i Opštine, služe za primjer i trebaju biti podsticaj za još brži razvoj Pljevalja u skoroj budućnosti", zaključio je on.

Bečić: Očuvati nacionalni sklad, valoriovati potencijale

Na svima nama je zadatak da očuvamo vjerski i nacionalni sklad u Pljevljima, da adekvatno sprovedemo započete i planirane infrastrukturne i privredne projekte kako bi taj grad istinski postao zamajac razvoja Crne Gore u cjelosti, kazao je u čestitki predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

„Nadahnuti slavnim antifašističkim tekovinama, skladnim multietničkim suživotom i viševjekovnoj bogatoj kulturi, koristim priliku da Vam uputim srdačne čestitke povodom 20.novembra - Dana opštine Pljevlja“, kazao je Bečić.

Dodao je da Pljevlja treba da postanu zamajac razvoja Crne Gore.

„Na svima nama je zadatak da očuvamo vjerski i nacionalni sklad u Pljevljima, da adekvatno sprovedemo započete i planirane infrastrukturne i privredne projekte, unaprijedimo postojeće administrativne i ljudske resurse, te da se dodatno obavežemo na poštovanje neophodnih standarda zaštite životne sredine, kako bi ovaj grad istinski postao zamajac razvoja Crne Gore u cjelosti“, navodi se u saopštenju.

On smatra da se to mora postići ulaganjima.

„Punom valorizacijom industrijskih, energetskih, poljoprivrednih i turističkih potencijala Pljevalja, stvorićemo nove vrijednosti za mlade ljude kao i bolji poslovni ambijent za sve relevantne subjekte zainteresovane za ulaganja u navedene oblasti koje su od vitalnog značaja za razvoj sjevernog regiona države, što će direktno generisati značajan broj novih radnih mjesta i doprinijeti unapređenju kvaliteta života u gradu pod Ljubišnjom“, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније