Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

10. 12. 2020. 06:37 >> 17:15
10

LEPOSAVIĆ

Spremne izmjene Zakona o vjeroispovijesti

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić potvrdio je Danu da je završen tekst izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Dan je objavio da je tekst izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti spreman, te da su izbrisani i izmijenjeni sporni članovi tog akta.

Predlog izmjena i dopuna zakona će po hitnom postupku biti utvrđen na Vladi početkom naredne sedmice, a potom će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Time je ispunjeno predizborno obećanje nove vlasti.

"Predlog je spreman i biće usvojen uz poštovanje zakonodavne procedure. Iako se radi o hitnom postupku izmjena zakona, kada organizovanje javne rasprave nije obavezno, mi smo pristupili sprovođenju intenzivnih konsultacija sa vjerskim zajednicama. Pa je na taj način omogućeno da daju sugestije i komentare", rekao je Leposavić.

On je o tekstu izmjena obavijestio i predstavnike Evropske unije u Crnoj Gori.

Leposavić je razgovarao sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske, Islamske zajednice i predstavnicima Katoličke crkve u Crnoj Gori i tom prilikom ih upoznao sa namjerom o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica u Crnoj Gori usvojen je u Skupštini Crne Gore 27. decembra prošle godine, a stupio je na snagu 8. januara.

Zakon je usvojen uz proteste i tenzije.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније