Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: rtcg.me [ Autor: I. P. ]

18. 12. 2020. 10:04 >> 10:16
11

VUKOVIĆ TVRDI

Plac za CPC: Odluka Glavnog grada je važeća

Odluka crnogorske vlade o stavljanju van snage odluke da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi dodijeli zemljište za izgradnju vjerskog objekta u suprotnosti je sa temeljnim pravnim načelima moderne civizilacije, ocijenio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore poništila je juče odluku prethodne Vlade, kojom se dozvoljava Skupštini Glavnog grada da dodjeli plac Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za izgradnju hrama ispod Gorice.

Premijer Zdravko Krivokapić je poručio da niko nema pravo da krčmi državnu imovinu, te da je ta odluka donijeta u tzv. tehničkom mandatu bivše Vlade.

Ipak, podgorički parlament glasao je da se CPC-u ustupi ova parcela.

Gradonačelnik Vuković kaže da je važeća odluka Skupštine Glavnog grada, te da su o odluci vlade saznali u medijima, te od kolega iz opozicije.

"Mi i dalje nemamo zvaničan dokument. Da bismo bili obaviješteni, to mora biti zavedeno na arhivi. Ja sam to provjeravao i nakon radnog vremena juče, i mi takav dokument nijesmo dobili. U međuvremenu, Skupština Glavnog grada je donijela odluku o prenosu vlasništva nad parcelom CPC-u za potrebe izgradnje vjerskog objekta", kazao je Vuković u emisiji Hronika Podgorice na TVCG.

Podsjeća da je CPC "jedina vjerska organizacija bez svog vjerskog objekta".

"Postupak Vlade i interpretacije koje su se mogle čuti ne samo da su pravno neutemeljene, nego su vrlo problematične sa stanovišta diskriminacije. Mi u gradskoj upravi se s posebnom pažnjom odnosimo prema tim pitanjima, poštujući intimna osjećanja sugrđana, bez obzira na to za koju su vjersku organizaciju vezani", pojasnio je Vuković.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније