Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 12. 2020. 08:40 >> 09:02
3

SAMARDŽIĆ

Otvaranje lokala zavisi od epiloga sastanka

O tome da li će danas kotorski ugostitelji otvoriti lokale biće odlučeno nakon sastanka sa ministarskom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović, kazao je predsjednik NVU “Kotorski privrednici 365”Dušan Samardžić.

On je u razgovoru za Jutarnji program TVCG kazao se nada da će dogovor biti povoljan po ugostitelje.

“Jučerašnjim okupljanjem htjeli smo da pokažemo da nijesu problem osam prazničnih dana. Tih osam dana nama rješavaju januarske, februarske račune. Ovo su jaki dani za kompletnu privredu, za turizam, ugostiteljstvo. Željeli smo da pokažemo da nijesmo jedini krivci, jer smo neprestano targetirani kao biznis koji utiče negativno na kompletno epidemiološko stanje u društvu. Ima i kod nas krivice i onih koji krše mjere I to je za sankcionisanje. Prihvatamo dio krivice, jer to nije problem”, kaže on.

Kolašinski turistički poslenici juče su protestom izrazili nezadovoljstvo zbog mjera koje je donijelo Ministarstvo zdravlja. Protesti su bili i u Kotoru, tamošnji ugostitelji otvorili su objekte i poručili da će poštovati mjere koje se odnose na držanje distance, nošenje maski te da očekuju podršku institucija.

“Mi smo otvorili lokale u 16 sati, konkretno u Kotoru, bilo je skoro 90 odsto lokala otvoreno. Kasnije je Komunalna policija obišla lokale, korektno su nas upozorili na kršenje mjera i rekli da će u sljedećem krugu obilaska pisati prijave. Mi smo se dogovorili da se nađemo u prvom lokalu gdje će pisati prijave i tako smo sa policijom obilazili objekte i pošli u policiju i dali izjave”, kazao je Samardžić.

Poručio je da čekaju epilog sastanka kako bi odredili dalje korake.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније