Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 01. 2021. 15:12   >>  15:13

"FOREVER FRIENDS"

Donacija beranskoj bolnici i mališanima

Predsjednica humanitarne fondacije „Forever Friends“ iz Beograda, Iva Babović, porijeklom iz Berana, uz podršku i pomoć Opštine Berane uručila je vrijednu donaciju Opštoj bolnici Berane u vidu bolničke opreme i zaštitnih maski, kao i djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja opštine.

Opštoj bolnici Berane uručeno je 100 kompleta posteljine, kao i 30 paketa za tek rođene bebe na ginekološko-akušerskom odjeljenju.

Fondacija Forever Friends, firme Fashion company je obezbijedila i uručila 200 zaštitnih maski za najbolje sportiste i studente iz Berana, koji svojim postignućima pružaju pozitivni primjer mladima i predstavljaju ponos cijele opštine.

“U znak zahvalnosti ljekarima, medicinskim sestrama, laboratorijskim tehničarima i ostalom medicinskom osoblju regionalne Kovid bolnice za sjeverni region, koji su pokazali da ispod bijelog mantila kuca najveće srce, Forever Friends fondacija obezbijedila je poklon paketiće za djecu ovih heroja”, navodi se u saopštenju.

Babović je istakla da njihova fondacija od  osnivanja pruža pomoć građanima Crne Gore.

“Vjerujem da u ovim izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas. Zaista je poseban osjećaj što sam u prilici da, kroz fondaciju na čijem sam čelu, pomognem Beranama, u koje su duboko usađeni korijeni moje porodice. Grad mog rođenja za mene predstavlja simbol časti i iskonske snage i ova donacija je način da pružimo dodatno ohrabrenje i pomoć u jeku pandemije”, kazala je Iva Babović.

Na vrijednim donacijama zahvalio se menadžer Opštine Darko Stojanović.

„Posebno mi je drago mi je što ste vi ćerka velikog dobrotvora i uglednog privrednika, našeg Beranca, gospodina Milje Babovića, koji je ranije najčešće pomagao beranski sport“, kazao je Stojanović.

Poklon paketići za najmlađe

Podstaknuti željom da unesu radost u dječja srca, članovi fondacije pripremili su paketiće za preko 100 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Beranama.

Predsjednica Iva Babović posjetila je desetočlanu porodicu Malević i šestočlanu Marinković, kojima je uručila poklon pakete i na taj način joj uljepšala početak 2021. godine.

Posredstvom Opštine Berane narednih dana biće podijeljeni paketići mališanima iz preostalih socijalno ugroženih porodica.

Direktorka fondacije Iva Babović sa svojim saradnicima posjetila je manastir Đurđevi Stupovi gdje se sastala sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikijem.

Porodica Babović je jedan od donatora izgradnje hrama Svetog Simenona Mirotičivog u Beranama.

Forever Friends fondacija iz Beograda, koja djeluje na teritoriji Srbije i Crne Gore, u protekloj godini donirala je Crvenom krstu Crne Gore 20.000 eura za kupovinu respiratora, kao pomoć u liječenju zaraženih virusom COVID-19. U okviru paketa donacije obezbijeđene su i 72 tone brašna za najsiromašnije crnogorske opštine, kako bi lakše prevazišli težak period sa kojim se zajedno suočavamo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније