Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 01. 2021. 14:03 >> 14:03

SINDIKAT MEDIJA

I medijski radnici da su prioritet pri vakcinaciji

Sindikat medija Crne Gore uputila je inicijativu Ministarstvu zdravlja da se medijski radnici uvrste u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv COVID-19.

"Sindikat medija Crne Gore, kao organizacija koja okuplja više od polovine zaposlenih u medijima, uputila je danas inicijativu Ministarstvu zdravlja da se medijski radnici uvrste u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv COVID-19", navode iz Sindikata medija.

Podsjećaju da je Nacionalna strategija za imunizacije protiv SARS – CoV-2 (COVID-19) usvojena na sjednici Vlade Crne Gore prošle sedmice.

"U tom, kao ni u propratnim dokumentima u kojima su navedene prioritetne grupe za vakcinaciju, ne pominju se medijski radnici kao prioritet, što je bio slučaj sa nekim državama u regionu", navode iz SMCG.

Ističu da su medijski radnici, pored drugih profesija, od izbijanja kovid krize, na prvoj liniji odbrane sa važnim zadatkom pravovremenog informisanja naših sugrađana.

"Mnoge naše kolege i koleginice radile su bez slobodnog dana, u neizvjesnim uslovima, što ih nije spriječilo da budu na visini zadatka i da građanima i građankama donose svakodnevno vijesti o virusu i aktivnostima Vlade i nadležnih tijela u borbi protiv njega. Bez naših kolega i koleginica stanovništvo bi ostalo uskraćeno za veoma važne informacije tokom gotovo 10 mjeseci. Sve ove aktivnosti podrazumijevaju svakodnevni kontakt sa velikim brojem ljudi i izvještavanje i iz područja u kojima je velika rasprostranjenost virusa", kazali su iz SMCG.

Ministarku Jelenu Borovinić-Bojović pozivaju da revidira Akcioni plan vakcinisanja, na način da uključi medijske radnike kao prioritet, koji bi se, preko svojih redakcija dobrovoljno prijavljivali za vakcine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније