Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 02. 2021. 11:00   >>  15:36 4

NAREDBA MINISTARSTVA

Zaključavanje za Budvu i Tivat

Ministarstvo zdravlja, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti donijelo je danas naredbu  kojom se zabranjuje lokalnom stanovništvu izlazak sa teritorije Opština Budva i Tivat, saopšteno je iz tog resora.

Zabrana se ne odnosi na, kako navode, obavljanje redovnih radnih zadataka, na osnovu potvrde poslodavca, ali i na  ostvarivanje zdravstvene zaštite, na osnovu medicinske dokumentacije.

Zaključavanje Budve i Tivta ne odnosi se u slučaju njege lica koja usljed bolesti, stanja ili posljedica povrede nijesu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor tih osoba i izvodom iz odgovarajućeg matičnog registra građana kojim se dokazuje međusobno srodstvo ovih lica ili ugovorom o njezi ili izdržavanju.

Pored toga zabrana ulaska ili izlaska iz ta dva grada ne važi u slučaju održavanja ličnih odnosa djece sa roditeljem sa kojim ne žive, u skladu sa sudskom odlukom.

Iz tog resora naveli su da su ugostitelji obavezni da gostima koji su smješteni u hotelu obroke serviraju u sobama.

Kako su kazali, zabranjeno je korišćenje zajedničkih prostorija za odmor i rekreaciju, kao što su bazeni, spa centri, saune, teretane, TV sale.

Iz Ministarstva su rekli da je dozvoljena priprema i izdavanje hrane, po porudžbi, ali bez zadržavanja i konzumacije ispred objekta koji posluje hranom, uključujući ketering, od sedam do 22 sata, uz potvrdu poslodavca.

„Naredba o izmjeni i dopuni naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirus, stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније