Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 11. 2013. 18:36 >> 18:37
1

CDT

Crna Gora na Tviteru-uključi se u promjene

Centar za demokratsku tranziciju i UNDP sprovešće od 15. novembra projekat Crna Gora na Tviteru – uključi se u promjene, u cilju osnaživanja društvenog aktivizma putem te mreže.

Kako je pojašnjeno na konferenciji za medije putem Tviter naloga @cgtvituje građani će moći da se direktno uključe i komuniciraju unutar Crne Gore.

Projekat će se sprovoditi 24 sedmice a putem njega će, u narednih šest mjeseci, tvitovati različiti korisnici.

Prema riječima izvršnog direktora CDT-a, Dragana Koprivice, šira javnost će imati priliku da upozna Crnu Goru na način kako je vide afirmisani stručnjaci iz različitih oblasti, stučnjaci koji su manje ili više poznati javnosti.

"Svakih sedam dana ćemo imati novog učesnika koji će nam saopštavati svoje stavove iz oblasti koju poznaje, šta je dobro, ali i koji su problemi, a svi partneri će pokušati da zajedno, u saradnji sa institucijama, utiču na njihovo rješavanje", kazao je Koprivica.

Šef Sektora za demokratsko upravljanje Kancelarije UNDP-a, Sanja Bojanić kazala je da je praksa pokazala da se društvene mreže, uključujući Tviter, mogu uspješno staviti u funkciju razvoja i rane detekcije problema.

"Društvene mreže mogu poslužiti kao sredstvo komunikacije u kriznim situacijama, kao sredstvo koje može pojednostaviti i olakšati interakciju građana sa institucijama, ali i kao generator i akcelerator društvene inicijative i aktivizma, odnosno povezivanja ljudi u svrhu zajedničkog djelovanja i rješavanja društvenih problema", navela je Bojanić.

Projekat je inspirisan inicijativom Kuratori Švedske.

U decembru 2011. godine, Švedska je postala prva država na svijetu koja je zvanični nalog na Tviteru predala građanima u ruke. Svake sedmice nova osoba tvituje sa naloga @sweeden i tako dijeli sa pratiocima naloga mišljenje, priče i informacije koje su povezane sa Švedskom. Taj nalog trenutno ima 67 hiljada pratilaca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније