Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 11. 2013. 10:47 >> 10:47
3

UPRAVA POLICIJE

Ispitaće okolnosti sastanka u OB Mojkovac

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović je juče, po prijemu pitanja Vijesti koja su se odnosila na okolnosti održavanja sastanka u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, zatražio informacije od načelnika Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Načelnik OB Mojkovac je direktora istog dana, 12. novembra 2013. godine, informisao da je u pitanju bio redovni sastanak, koji se periodično i po potrebi održavaju na nivou ove organizacione jedinice. Sastankom održanim 8. novembra 2013. godine je rukovodio komandir Stanice policije OB Mojkovac, saopšteno je iz UP.

Iz Uprave navode da je po održanom sastanku sačinjen zapisnik, koji je direktoru dostavljen na njegov zahtjev.

"Načelnik ovog Odjeljenja je u informaciji koju je direktoru dostavio uz zapisnik naveo da su na sastanku razmatrane redovne aktivnosti ovog OB-a u smislu sagledavanja radnih rezultata u prethodnom mjesecu i planiranja policijskih aktivnosti u narednom periodu. Stoga, naveo je, nije bilo razloga da se o održavanju sastanku upozna direktor, stoji u saopštenju.

Iz Uprave policije napominju, „s obzirom da se u tekstovima koje su objavili mediji navodi da postoje nezvanična saznanja da je na ovom sastanku navodno bilo političkog djelovanja, da direktor i menadžment Uprave policije, kao depolitizovanog i profesionalnog organa u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova, nikada nisu izdavali bilo kakve naloge i smjernice u vezi sa bilo kojim oblikom političkog djelovanja policijskih službenika“.

"Direktor će inicirati preduzimanje zakonskih mjera u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju, kao i u svim eventualno drugim slučajevima shodno procjeni. Ukoliko se utvrdi da je bilo koji policijski službenik, u smislu političkog djelovanja, postupio suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima i Kodeksu policijske etike, protiv njega će biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave „ohrabruju lica koja smatraju da posjeduju činjenice koje ukazuju na sumnju da je bilo političkog djelovanja na ovom sastanku, da ih dostave Upravi policije ili tužiocu na postupanje“.

"Uprava policije MUP-a će, shodno tome, preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja istinitog činjeničnog stanja", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније