Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

22. 04. 2021. 20:00 >> 20:36
20

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

“Nastaviću još jače da se borim za pravednu CG”

Na tekst Emila Labudovića koji je objavljen na portalu IN4s u kojem poslanicu SDP-a Draginju Vuksanović Stanković Labudović naziva alapačom i saopštava druge uvrede na njen račun, reagovala je poslanica SDP-a. Kazala je da je takvi tekstovi neće pokolebati u namjeri da nastavi da se bori za građansku i pravednu Crnu Goru.

Ističe da reaguje prije svega zbog drugih žena koje doživljavaju fizička i psihička zlostavljanja od mizoginih muškaraca.

“Kod tvorca ovog sramnog i malicioznog teksta vidim i drugu, političku i nacionalnu konotaciju, ali bih se zaista i zabrinula da neko ko je bio bivši ratnohuškač kaže nešto lijepo o meni to bi za mene već bila briga. Želim svima da se zahvalim na podršci koju sam dobila, a ostalima šaljem poruku da ću nastaviti još jače, još energičnije svim svojim bićem da se borim za pravednu Crnu Goru i očuvanje građanske, mulitetničke, evropske Crne Gore na temeljima antifašizma. I da me niko, a naročito jedno pisakaralo, ratno huškalo, neće zaustaviti u tome, ni on ni slični njemu”, poručila je Vuksanović Stanković.

Evropski pokret osuđuje seksistički ispad Emila Labudovića

Evropski pokret u Crnoj Gori najoštrije je osudio govor mržnje i izraženi seksizam i mizoginiju izvršnog direktora Srpske kuće Emila Labudovića prema poslanici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković.

"U javnom medijskom prostoru Crne Gore seksistički sadržaj i govor mržnje nije nikakva novost. Bez obzira na stalne edukacije, promocije etičkog medijskog izvještavanja i odgovornog novinarstva, pojedini naprosto ne mogu da izađu iz duboko ukorijenjenog patrijarhalnog i mizoginog odnosa prema ženama. Njihov jedini način komunikacije sa ženama, a posebno sa uspješnim i društveno aktivnim ženama, je javno iskazivanje što više vulgarnosti i seksizma", poručuju iz Evropskog pokreta.

Kažu da ono što Labudović mora da zna jeste da nijedna njegova izjava, niti uvreda, neće uticati na žene niti će ih uplašiti, a još manje zaustaviti da vrijedno rade i grade budućnost pristojnoj i modernoj Crnoj Gori.

"Ovim putem naglašavamo i upozoravamo da ako se seksizam ne opaža i prećutkuje on postaje dio legitimnog ponašanja, „alat“ kojim se održava istorijska nejednakost društvene i ekonomske moći, sredstvo diskriminacije. Evropski pokret u Crnoj Gori javno osuđuje seksistički ispad Emila Labudovića i očekuje od pomenute osobe kao i od političke organizacije koju predstavlja javno izvinjenje ne samo poslanici Vuksanović Stanković, već i svim ženama Crne Gore", zaključuje se u reagovanju Evropskog pokreta.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније