Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 05. 2021. 07:30 >> 07:33
5

UREDNIK DANA

Danas 17 godina od ubistva Duška Jovanovića

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Dan, Duško Jovanović ubijen je na današnji dan prije 17 godina ispred redakcije tog medija.

Jovanović je ubijen oko ponoći 27. maja 2004. godine, kada je u njega, iz golfa 3, ispaljen rafal iz automatske puške.

Glavni i odgovorni urednik "Dana" Mitar Rakčević, napisao je da ni nakon 17 godina od ubistva Jovanovića nema odgovora na pitanje ko je naručilac, a ko egzekutor.

Rakčević je naveo da pomaka nema ni nakon pada Demokratske partije socijalista kojoj je "državni alibi bio to što je tužilac bio umoran, pa je istraga zapala u ćorsokak.

"Novim vlastima je alibi, izgleda, „protok vremena“ i „zarobljeno tužilaštvo“. Zato ih na današnji dan, kada obilježavamo još jednu godišnjicu, podsjećamo da se od 2004. godine ništa nije promijenilo", poručio je Rakčević u teksto objavljenom u Danu povodom 17 godina od ubista Jovanovića.

Rakčević je upitao, da ako su tada znali i javno optuživali ko su ubice i nalogodavac, zašto danas kada su u mogućnosti ne procesuiraju te koje su optuživali.

"Svi propusti u istrazi, opstrukcije, odugovlačenje i povlastice jedinom osuđenom za saizvršilaštvo u ubistvu stoje i danas, pa se postavlja pitanje zašto nema reakcije države i da li će i ova, kao i prethodna vlast imati državni alibi", rekao je Rakčević.

On je kazao da se taj alibi trenutno ogleda u činjenici da još nije oslobođeno tužilaštvo, ali i to će se ubrzo dogoditi.

Slavica Jovanović supruga Duška Jovanovića, navela je da će ispisani dani i staroj i novoj vlasti na naslovnici „Dana” teći sve do rasvjetljavanja ubistva i podsjećati staru vlast da nijesu uradili ništa, a novu da imaju priliku da ispune obećanje.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније