Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2021. 19:16 >> 19:16

61 GODINA OD OSNIVANJA

Priznanja za 20 najboljih studenata Ekonomskog fakulteta

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore danas je upriličena svečanost povodom 61 godine od njegovog osnivanja, na kojoj su uručena priznanja najboljim studentima

Prethodna godina je zahtijevala izuzetna zalaganja kako bismo prevazišli poteškoće izazvane globalnom pandemijom Kovid 19, istakao je u svom obraćanju prisutnima dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović.

"Iako je godina, koju je obilježila pandemija, usporila ili odgodila brojne započete aktivnosti, vrijeme smo mudro iskoristili. Prilagođavali smo nastavni proces novim uslovima, što je zahtijevalo fleksibilnost i kreativnost. Novi teren za nas je bio izazovan, ali ne u potpunosti nepoznat, imajući u vidu da je Učenje na daljinu prvi put počelo upravo na Ekonomskom fakultetu 2008. godine. To je bilo dragocjeno iskustvo kojim su naši profesori i saradnici raspolagali. Nakon što u potpunosti nastava bude vraćena u sale, infrastruktura i sistem koje smo razvili u prethodnoj godini ostaće i dalje alati koji će biti na raspolaganju u nastavnom procesu i igrati važnu ulogu u njegovom stalnom osavremenjavanju“, kazao je Milović.

Dekan je istakao da je u prethodnoj godini nastavni kolektiv Ekonomskog fakulteta dobio četiri nova docenta nakon što su, do tada saradnici sa doktoratom, stekli svoja prva akademska zvanja.

 U ime nagrađenih studenata, prisutnima se obratila Jelena Jovović, koja je Ekonomski fakultet završila sa visokom prosječnom ocjenom i svoj karijerni put počela upravo na fakultetu kao saradnica u nastavi.

Ona je istakla da je kao student osnovnih studija imala priliku da ovu instituciju predstavlja na priznatim evropskim univerzitetima u sklopu programa međunarodne saradnje - u Nici – na Univerzitetu Sofija Antipolis, i u Ljubljani – na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

"Na moje veliko zadovoljstvo – ta iskustva potvrdila su moja prethodna ubjeđenja: da sam sa znanjem stečenim na Ekonomskom fakultetu u Podgorici bila spremna da se suočim sa brojnim izazovima studiranja u inostranstvu, i uz to ostvarim zapažene rezultate", kazala je, između ostalog, Jovović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније