Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 06. 2021. 10:25 >> 16:04
14

ŽRIJEB

Utvrđeno trajanje mandata članovima Savjeta RTCG

Žrijebom, kako i predviđa zakon, utvrđeno je trajanje mandata novim članovima Savjeta RTCG-a.

Žrijebom je utvrđeno da će mandate od pet godina imati Filip Lazović, Veselin Drljević, Milica Špajak i Predrag Marsenić.

Mandate od četiri godine imaće Amina Murić, Marijana Camović Veličković i Žarko Mirković.

U Savjetu će po tri godine provesti Bojan Baća i Naod Zorić. 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u skladu sa Zakonom o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore žrijebanje je organizovao danas u Vili „Gorica“.

Uoči samog žrijeba predsjednik parlamenta Aleksa Bečić poručio je da je pred ovim Savjetom velika odgovornost.

“Pred vama je veliki posao, veliki su izazovi, velika su očekivanja od novog Savjeta RTCG, ne samo domaće već i međunarodne javnosti. Svjedoci ste da od vašeg rada, kvaliteta rada će u jednom dijelu zavisti i evropski put Crne Gore“, poručio je Bečić.

Pored toga što u Javnom servisu, kako kaže Bečić, rade brojni profesionalci RCTG je, nerijetko bio predmet kritika, kako domaće javnosti, tako i međunarodnih partnera.

“U jednom značajnom dijelu rada i brojnim segmentima rada su po meni, ali i domaćoj i međunarodnoj javnosti bile opravdane kritike zato je i fokus brojnih evropskih izvještaja bio prema radu Javnog servisa i zato je obaveza vas kao onih koji će upravljati Javnim servisom da obezbijedimo ono što je istinska nezavisnost i profesionalnost javnog servisa”, naveo je Bečić.

Bečić je istakao da je izboru Savjeta prethodio, kako je kazao, jedan od najtransparentnijih procesa posljednjih godina.

Imao je i poruku za novoizabarne članove Savjeta.

“Slušajte isključivo sebe, svoja moralna načela, slušajte, ustav, zakon, poslovnik o vašem radu, slušajte druge pozitivne propise koji se odnose na vaš rad i slušajte glas naroda, jer onda nikada ne možete pogriješiti. Ne služite bilo kome, bilo kom centru moći, ne služite bilo kojoj partiji, ne služite bilo kom pojedincu, jer na taj način ne možete pogriješiti, na taj način ćete biti uspješni“, poručio je Bečić.

Nakon žrijeba održana je i konstitutivna sjednica, a Savjet sa radom nastavlja već sjutra.

 

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније