Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 07. 2021. 21:11 >> 22:09

NEZGODA NA PROKLETIJAMA

Planinar iz Srbije helikopterom prebačen u KCCG

Turista iz Novog Sada Aleksandar Tufegdžić prebačen je helikopterom u Klinički centar Crne Gore nakon povrede koju je zadobio prilikom planinarnja na Prokletijama.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore i Avio-helikopterske jedinice Mup-a uspješno završili spasilačku akciju na Prokletijama u reonu Maja Jezerce.

“Naime danas oko 13 h putem OKC 112 Direktorata za zastitu i spasavanje upućen je poziv za pomoć sa pomenutog lokaliteta. Aleksandar Tufegdžić (1972 Novi Sad) prilikom uspona na vrh Maja Jezerce zadobio je povredu ramena i podkoljenice. Njemu je ukazana prva pomoć i nakon transporta po nepristupacnom terenu , transportovan je helikopterom u Klinički Centar Crne Gore na dalju dijagnostiku”, saopšteno je iz Gorske službe.

Iz MUP-a su kazali da je povrijeđeni Novosađanin biona nadmorskoj visini od oko 2.500 metara.

"Poslije efikasne akcije, povrijeđenom je ukazana prva pomoć i potom je transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra CG u Podgorici, gdje su mu konstatovane povrede ramena i noge, kao i hipotermija", navodi se u saopštenju MUP-a.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније