Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

06. 07. 2021. 07:51 >> 08:02

TRANSPLANTACIJA BUBREGA

Jelena mora u borbu po novi život, pomozimo joj

Podgoričanka Jelena Boričić, nakon jedne transplantacije bubrega prije 16 godina, sada je prinuđena da opet prolazi kroz istu borbu. Za odlazak u Tursku potrebna joj je naša pomoć, kako bi prikupila 30.000 eura, koliko košta intervencija na klinici AciBadem.

Jelena je u Jutarnjem programu TVCG ispričala kako je prije 16 godina bubreg dobila od sada već pokojnog oca, te da joj život u tom periodu bio sasvim normalan.

Vremenom je, kaže ona, i taj bubreg počeo da slabi, nakon čega su joj ljekari predložili da potraži novog donora. Prijavila se njena majka koja, ispostavilo se, može da bude donor. 

"Sad je došlo vrijeme za novu transplantaciju, i sad sam prinuđena da idem na novu transplantaciju. Prinuđena sam da opet idem po novi život", kazala je Jelena.

Na početku priče, kazala je, obratila se Ministarstvu zdravlja, odakle je dobila odgovor da može da se liječi bilo gdje u inostranstvu o trošku države.

Kontaktirala je, navodi Jelena, Fond za zdravstveno osiguranje, odakle je dobila isti odgovor, ali ukoliko joj tim nefrologa i urologa da uput za sve to.

"Međutim u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) sam obijena, uz odgovor da oni imaju dogovor sa Hrvatskom, te da su se nekad transplantacije radile u Crnoj Gori, ali da je ugovor istekao pa da sačekam da se on obnovi. E sad, da li će on biti za mjesec, dva ili pet... a do tada da idem na dijalizu kao ostali pacijenti koji imaju problem s bubrezima. Ili da idem o svom trošku", kazala je Jelena.

Doktorica koja je vodila posljednjih 16 godina, a koja se u međuvremenu penzionisala, savjetovala je da ide na kliniku AciBadem o svom trošku.

"Zato sam bila prinuđena da tražim pomoć građana. Želim da se zahvalim svima. Od petka kad sam objavila sve na mrežama veliki broj građana me kontaktirao i pomogao", rekla je Jelena.

Čim se sakupi 30,000 ide na tramnsplantaijc

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније