Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 08. 2021. 17:42 >> 20:26
19

SAVJET ODLUČIO

Raonić novi generalni direktor RTCG

Novi generalni direktor Radio televizije Crne Gore je Boris Raonić, odlučio je Savjet RTCG. Za izbor Raonića glasalo je sedam članova Savjeta. Jedan glas je dobio Nikola Marković, dok je jedan listić bio prazan.

Podsjetimo Savjet je ranije najavio da će o generalnom direktoru glasati u ponedjeljak, ali je danas ta odluka promijenjena

Predsjednik Savjeta Veselin Drljević je na kraju intervjua sa kandidatima za generalnog direktora RTCG, predložio da se danas glasa i o izboru prvog čovjeka Javnog servisa. Sa tim stavom saglasni su bili i članovi Savjeta Amina Murić, Milica Špajak, Bojan Baća, Naod Zorić. Član Savjeta Filip Lazović je kazao da ne vidi zašto bi se danas, a ne u ponedjeljak, kako je ranije dogovoreno, birao generalni direktor. I potpredsjednica Savjeta Marijana Camović Veličković je bila protiv toga da se danas glasa, kao i član Savjeta Predrag Marsenić. Uzdržan je bio Žarko Mirković.

Drljević: Nikakve mjere i nikakve zabrane nam nijesu izrekli

Drljević je prethodno na sjednici Savjeta kazao da je inspekcija bila u Javnom servisu i da su konstatovali da je proces izbora generalnog direktora u toku, te da nijesu izrekli nikakve mjere, ni nikakve zabrane

“Inspekcija je bila u našoj kući. Dolazili su i konstatovali da je proces u toku. Nikakve mjere i nikakve zabrane nam nijesu izrekli. To je istina”, kazao je Drljević.

Raonić je tokom intervjua kazao da ukoliko dobije povjerenje Savjeta želi da bude menadžer u pravom smislu te riječu, te da ne želi da bude neko ko će biti mikromenadžer i urednik.

"Za te poslove po svim aktima postoje ljudi koji rade taj posao", rekao je Raonić.

On kaže da smo svi prethodnih dana bili svjedoci neprimjerenih političkih pritisaka kad je riječ o izboru generalnog direktora RTCG: "To se neće više moći prenositi na zaposlene preko direktora i bilo kod urednika".

Istakao je da Javni servis ima izuzetne kadrovske resurse.

"Sticajem okolnosti imao sam prilike da upoznam te ljude, i njima treba dati prostora da iznesu svoj kreativni potencijal", rekao je Raonić, ranije danas.

Informativni program je, kazao je Raonić, najviše pod udarom javnosti, ali da se "taj požar može ugasiti već u ponedjeljak dolaskom nove strukture".

U trci za generalnog direktora RTCG bili su, pored Raonića i Milutin Stijepović, Nikola Marković i Srđan Čović, sa kojima je Savjet danas obavio intervjue.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније