Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 08. 2021. 19:36   >>  13. 08. 2021. 06:01 1

MRKOJEVIĆI

Požar pod kontrolom, nijesu ugrožene kuće

Ogroman požar, koji je danas popodne buknuo u naselju Brinje u Mrkojevićima, stavljen je pod kontrolu i lokalizovan, kazao je za RTCG predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Raičević je kazao da u ovom trenutku kuće nijesu ugrožene, te da je vatra zahvatila nisku i visoku vegetaciju.

“Ono što su naša očekivanja je da će ovakvo stanje biti i tokom noći, ako vremenski uslovi to dozvole, te da ćemo imati mirnu noć”, naveo je Raičević.

On je kazao da je vanljudskim naporima vatrogasaca iz Bara i kolega iz drugih opština, ali i mještana, vatra stavljena pod kontrolu.

I Darko Vidaković, načelnik barske Službe zaštite i spašavanja kazao je da će dežurati cijelu noć, te da je požar stavljen pod kontrolu.

Gašenje požara otežava jak vjetar. U gašenju požara učestvuje i helikopter.

Raičević navodi da je prema prvim informacijama, do požara došlo usljed kvara na dalekovodu, te da je, prema podacima kojima raspolažu, vatra zahvatila između 50 i 70 stabala maslina.

Poznati maslinar Vebija Abazović je za TVCG kaže da mu je izgorio maslinjak sa 55 maslina.

"Ja živim od maslinarstva, a sad sve je izgorjelo", kazao je Abazović.

Vatra je izbila oko 15 sati i zahvatila suvo rastinje, masline i stabla kraj puta.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније