Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

14. 08. 2021. 19:15 >> 19:16
5

NEPRISTUPAČAN TEREN

Požar u kanjonu Tare se i dalje razvija

Požar u kanjonu Tare i dalje se razvija i prerasta u dva odvojena, jedan koji se širi uzvodno ka selu Zaglavak i drugi u pravcu toka rijeke, ka selu Zasada, saopštio je Televiziji Crne Gore (TVCG) komandir Službe zaštite i spasavanja Goran Čavić.

Na teritoriji Pljevalja i danas je bilo aktivno više požara: u Premćanima, Zelenom borju, Tarskom omaru, na Bunetini i u selu Šljivansko.

Čavić kaže da se požar i dalje razvija u samom kanjonu Tare gdje vatrogasci zbog nepristupačnosti terena ne mogu ni da priđu.

"Požar se razvija u dva pravca, nizvodno i uzvodno kanjonom Tare. Teško je pristupačan teren, helikopteri su danas gasili, kakvi će efekti biti, vidjećemo", rekao je ranije danas Čavić.

On je apelovao na građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom.

Ranije danas TVCG je bila na licu mjesta.

Vatrogasci gase na vrhovima planine Bunetina, gdje su uz pomoć helikoptera spustili pet ljudi koji su gasili požar dužine dva kilometra.

Dodatna opasnost su povremeni odroni, kao i padanje opožarenih i nagorjelih stabala. U kanjonu je i gust dim koji otežava disanje i smanjuje vidljivost.

U gašenju požara bili su angažovani i i helikopteri Vojske Crne Gore i Direktorata za zaštitu i spasavanje.

Dejan Kandić, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније