Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

JBČ [ PR Centar ]

26. 08. 2021. 16:26 >> 16:27

DOMAĆIN CG

Otvorena registracija za četvrti Digitalni samit ekonomija Z.Balkana

Crna Gora će od 11. do 13. oktobra biti domaćin četvrtog Digitalog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6) na kome će biti razmijenjene dobre prakse i dostignuća u procesu digitalne transformacije, kao i definisani budući pravci djelovanja, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Registracija za četvrti Digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana je otvorena, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: https://bit.ly/DSWB_Registration.

Samit, kao jedan od najznačajnih regionalnih događaja u oblasti digitalizacije će, kako je saopšteno, okupiti predstavnike vlada regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Savjeta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih javnosti.

"Cilj WB6 Digitalnog samita 2021. je prikaz i razmjena dobrih praksi na Zapadnom Balkanu, isticanje razvoja i dostignuća Digitalne agende, definisanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom u kontekstu procesa digitalne transformacije. Tematski je podijeljen na četiri oblasti i to: digitalna ekonomija, digitalne vještine i kompetencije, digitalna infrastruktura i povezanost i povjerenje i bezbjednost", naveli su iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

"Samita će biti održan u hibridnom i online format, a trećeg dana, 13. oktobra biće organizovan sastanak na visokom nivou koji će okupiti premijere WB6 na zajedničkom putu digitalne transformacije i procesa integracija", saopšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva I medija.

Digitalni samit Zapadnog Balkana 2021. biće održan u okviru Berlinskog procesa, a važnost samita, kako je saopšteno, potvrđena je i kroz novi četvorogodišnji akcioni plan 2021-2024, za zajedničko regionalno tržište (Common Regional Market – CRM).

Pokrovitelj četvrtog Samita o digitalnom razvoju Zapadnog Balkana je Vlada Crne Gore, događaj organizuje Ministarstvo javne uprave digitalnog društva i medija u u partnerstvu sa RCC-jem,a generalni sponzor je kompanija M:TEL.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније