Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

J.B.Č. [ Pobjeda ]

01. 09. 2021. 07:39 >> 07:44
11

VUJOVIĆ

"Lični ili politički revanšizam, konsultovaće advokata"

Nastavnici istorije u cetinjskoj školi "Lovćenski partizanski odred" Sanji Vujović nije produžen ugovor o radu koji je istekao prekjuče. Najavila je da će se konsultovati sa advokatom šta će povodom toga da preduzme, jer smatra da više nije u učionici zbog ličnog ili političkog obračuna prema njoj.

Vujović kaže da joj je zamjerno što je učestvovala u protestu protiv razrješenja direktora crnogorskih škola. Vjeruje da je nepoželjna i zbog ranijeg sukobljavanja sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta kada je povodom 9.maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, sa učenicima šetala u Podgorici, a što je protumačeno da je sve bilo organizovano protiv Vlade. Iako je resor ministarke Vesne Bratić tada zatražio da se pokrene disciplinski postupak protiv nje, na kraju je dokazano da nije kriva, odnosno da nije uradila ništa mimo zakona.

Vršilac dužnosti direktora ove škole Nikola Latković kazao je za Cetinjski list da je u slučaju Vujović, kojoj nije produžen ugovor, sve urađeno u skladu sa zakonom.

"Nijesam jedina koja nije angažovana, imali smo protest povodom smjene direktora, gotovo niko nije angažovan ko je bio na protestu. Ima nas nekoliko. Malo to izaziva neku sumnju", kaže nastavnica Vujović.

Navodi i da je Latković nije podržao kada se u školi prikupljao potpis podrške za nju zbog slučaja od 9.maja….

"Negdje imamo u vidu da smo definitivno na suprotnim političkim stranama, jer je i on to shvatio kao politiku", kaže Vujović.

Odgovarajući na pitanje Cetinjskog lista smatra li da se radi o revanšizmu prema nastavnici Vujović, uprkos činjenici da je njen rad i angažman, te preporuke koje ima ukazuju da se radi o veoma savjesnom nastavniku i pedagogu, Latković je, karakterišući ova pitanja kao tendenciozna, rekao da „kao v.d. direktor škole postupa u skladu sa važećim zakonskim propisima države Crne Gore, pa tako i čl.82 Opšteg zakona o vaspitanju i obrazovanja”.

"Svi kandidati, koji su imali primjedbe na moju odluku, koja je u skladu sa Zakonom, mogli su se obratiti instituciji nadležnoj za eventualne propuste u radu škole Prosvjetnoj inspekciji", kazao je Latković.

On smatra ,,da zaobilaženje nadležne institucije, a obraćanje medijskoj kući od strane imenovane nastavnice doživljava kao gnusno podmetanje i grubu zloupotrebu političke situacije u gradu i državi, sa ciljem da podijeli kolektiv i nanese štetu kako njemu lično, tako i instituciji na čijem je čelu, ne mareći pritom za karakter ustanove koju pohađaju djeca.“

Dodaje i da je sve njegove prijedloge o raspoređivanju časova i nastavnog osoblja, kao i svih preduzetih mjera i aktivnosti za početak školske godine, a na njegovo veliko zadovoljstvo, nesebično podržalo Nastavničko vijeće, na sjednici 30.avgusta.

Vujović, međutim, prije svega, problematizuje što je niko nije informisao da više neće biti angažovana u školi. Latković joj je, kaže ona, rekao da postoji drugi kandidat za njeno mjesto, ali da kao za nju ima prostora tokom školske godine.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније