Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

03. 09. 2021. 13:34   >>  13:35

SMCG POZIVA

Zaštititi novinare od eventualnih neprijatnosti

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Upravu policije da obrate posebnu pažnju na novinare/ke i medijske radnike tokom predstojećih događaja za vikend na Cetinju i da ih brzo i efikasno zaštite od eventualnih neprijatnosti.

"MUP i policija saopštili su da ne mogu garantovati bezbjednost građanima i novinarima za vikend u Prijestonici, što smatramo veoma obeshrabrujućom porukom", navode u saopštenju.

Zbog toga ih, kako ističu, pozivaju da stave poseban fokus na novinare i medijske radnike, koji će u velikom broju izvještavati s ovih događaja, a to znači, navode, da im omoguće policijsku zaštitu u mjeri mogućeg, nesmetano kretanje, kao i praćenje i snimanje svih relevantnih dešavanja koja su od značaja za javnost.

"Novinare i medijske radnike pozivamo da za vikend budu maksimalno oprezni kao i da tokom izvještavanja nose prsluke koje su njihove redakcije dobile u prethodnom periodu od MUP-a. Na taj način, vjerujemo da će se smanjiti mogućnost bilo kakvih problema. Predstavnike medija pozivamo i da budu profesionalni i objektivni u svom izvještavanju, kako ni jedna strana ne bi mogla da tumači njihovo ponašanje kao provokaciju ili pristrasnost", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније