Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

J.B.Č.

04. 09. 2021. 15:44 >> 17:24
13

PEJOVIĆ

MCP ne razmišlja o izmiještanju ustoličenja

Mitropolija crnogorsko primorska ne razmišlja se izmiještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja i Podgoricu, kazao je protojerej Nikola Pejović.

On je za TVCG kazao da nijesu upozanati sa dešavanjim na Cetinju.

"Od brojnih obaveza nijesam uspio da ispratim šta se dešava na Cetinju tako da prema posljednjim informacijama i saznanjima koje imam ne razmišlja se o premještanju čina ustoličenja", kazao je Pejović.

Upitan da prokomentariše poštovanje epidemioloških mjera, rekao je da su u tom na cilju otkazali skup na Cetinju.

"Dva skupa povećavaju epidemiološki rizik, a ovdje ćemo pokušati da iskontrolišemo situaciju i preporuke IJZ a to su digitalni sertifikati. Svi episkopi sveštenici, gosti koji su došli je odradili su PCR test prekjuče i svi imamo digitalne serifikate i pozivamo sve ljude, da svako na svom ličnom planu pokaže odgovornost, jer mjere nemaju učinka ako se svako ne pripazi i ne ispoštuje preporuke", rekao je Pejović.

On je dodao da večeras ispred Hrava u Podgorici očekuje nekoliko hiljada ljudi.

Podsjećamo večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja biće služena svečana večernja služba. "Nakon toga slovo dobrodošlice će proiznijeti visokopreosvećeni novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a nakon njega sabranje će blagosloviti i besjedom se obratiti njeegova svetost patrijarh srpski Porfirije", saopštila je MCP.

Kako je najavljeno poslije obraćanja na bini ispred hrama uslijediće bogat kulturno-umjetnički program koji će početi projekcijom dokumentarnih filomova: “Litije” i “Mitropolit Joanikije”.

Patrijarh srpski doputovao je u Crnu Goru povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje će se obaviti sjutra u Cetinjskom manastiru nakon Sveta arhijerejske liturgije koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније