Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B/M.L.B. ]

05. 09. 2021. 09:34   >>  09:37 12

ZAPALJENA BLOKADA

Pucnji na Belvederu, nema povrijeđenih

Na barikadi na Belvederu došlo je do upotrebe vatrenog oružja, zvanično je potvrđeno RTCG-u iz Uprave policije. Nije bilo povrijeđenih. Ranije danas na istoj lokaciji se čula eksplozija, javio je reporter RTCG. Nakon što je zapaljena barikada na Belvederu, svi okupljeni su se uputili put Cetinja i manastira, gdje je u toku ustoličenje Joanikija.

9:04   Okupljeni sa barikade na Belvederu stiglu sa na Cetinje i uputili se ka Cetinjskom manastiru.  Kako javlja TVCG, u gradu se osjeća suzavac. 

8:35  Gust dim na blokadi na Belvederu:  

8:15 Okupljeni građani podijelili su se u dvije grupe - jedna je ostala na Belvederu, dok je druga krenula ka kružnom toku na ulazu u Cetinje. Situacija je trenutno mirna. Kako javlja reporter RTCG, mnogi okupljeni nose gas maske. 

8:06 Primijetan je dim na Belvederu, najvjerovatnije od zapaljenih guma. 

07:47  Prema informacijama sa terena policija je pojačala zaštitu na Belvederu. Izdato je i naređenje građanima da se raziđu.

Jutros oko sedam sati propustili su bivšeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, koji je krenuo na Cetinje.

Građani su tokom jučerašnjeg dana uspjeli da istovare gume na toj lokaciji, a ispred guma nalaze se i betonske blokade i kamenje.

Ispred guma bile su građanske aktivistkinje iz Prijestonice i drugih crnogorskih gradova.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније