Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

05. 09. 2021. 20:02 >> 20:05
11

NAKON NEMIRA

Uobičajeno nedjeljno veče u Prijestonici

Na Cetinju večeras je mirno, kao i tokom čitavog popodneva. Na gradskom trgu je tiho i ništa ne ukazuje na nemile scene koje su se odigrale na ovom prostoru juče i jutros. Policije je mnogo manje nego u popodnevnim satima, i sada je samo jedno vozilo u blizini Cetijskog manastira, nema ni policijskog lanaca koji je bio na Trgu.

Komunalne službe su očistile Trg i uklonile dio kamenica i ostatke od kapisla suzavca koji se i dalje osjeća u vazduhu. Građani šetaju, otvoreni su lokali, penzioneri su u parku, a djeca se igraju ispred kuća i sve ukazuje da su se strasti stišale i da se situacija normalizovala.

Nakon ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, situacija u Prijestonici je mirna i stabilna, a tokom dana povrijeđeno je 20-ak policajaca, kazao je za TVCG Dragan Gorović, pomoćnik direktora Uprave policije.“Za sada prema informacijama koje pristižu oko 20-ak policajaca je povrijeđeno, što se tiče građana u stalnoj smo komunikaciji sa medicinskom službom na Cetinju i još uvijek nemamo podatak da se neko od građana javio ili prijavio neku vrstu povreda da je dobio tokom današnjeg dana”, kazao je Gorović.

On je naveo da prema trenutnim informacijama policija nije prekoračila ovlašćenja, ali, kako dodaje, ima prostora i načina da se to provjeri i utvrdi.

“Prema onome što mi sada znamo i kako smo postupali policija nije prekoračila ovlašćenja. Ima prostora da se to naknadno u zakonitim procedurama utvrdi”, naveo je Gorović.

On kaže da je upotreba hemijskih sredstava od strane policije bila odgovor na ono što su građani koristili.

“Policija je bila izloženja kontinuiranim napadima uz upotrebu pirotehničkih sredstava, kamenicama, petardama, vatrometima, raznim predmetima i drugim sredstvima koji mogu da nanesu povrede. Kao odgovor na to policija je primjenila fizički snagu i hemijska sredstva”, saopštio je Gorović.

Objasnio je i šta se jutros desilo na Cetinju kada je policija intervenisala.

“Jedna grupa građana je pokušala da se kreće u zoni štićenog prostora, pokušali su silom da prođu pored policajaca, iako ima je bilo naređeno da se vrate, oni su silom pokušali da probiju policijski kordon, što im policija nije dozvolila, kaže Gorović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније