Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

08. 09. 2021. 16:41 >> 16:45

BOJANIĆ PORUČIO

"Mašinovođe ne tretirati kao okrivljene"

Ne smije se ponoviti situacija da se mašinovođa tretira kao okrivljeni, već kao svjedok, naročito u slučajevima kad je evidentno da je svoj posao obavljao savjesno, kazao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić na sastanku koji su inicirali mašinovođe Željezničkog prevoza Crne Gore. Na sastanku su bili i državni sekretar Zoran Radunović, v.d. generalne direktorice Direktorata za željeznički saobraćaj Dragana Lukšić, glavni inspektor za željeznički saobraćaj Veselin Mandić, kao i predsjednik odbora Direktora Veselin Ivanović i izvršni direktor ŽPCG Slaven Šestović.

Povod sastanka, kako je saopšteno, nezadovoljstvo mašinovođa tretmanom njihovog kolege Nikole Perovića od strane Tužilastva u slučaju nezgode od 04. septembra 2021. godine.

"Svi prisutni su saglasni da se pod hitno preduzmu mjere da menadžment Željezničkog prevoza, pravna služba, Prvostepena i Drugostepena komisija za vanredne događaje na željeznici, prilikom nastanka vanrednog događaja na licu mjesta predoče državnom tužiocu sve zakonske propise koji se odnose na oblast željezničkog saobraćaja, kako se ne bi ponovila situacija da se mašinovođa tretira kao okrivljeni, već kao svjedok, a naročito u slučajevima kad je evidentno da je svoj posao obavljao savjesno", saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija. 

Dodaju da ostavljaju pravosuđu da u skladu sa svojim ovlašćenjima ustanove činjenično stanje i da, ukoliko je bilo propusta, procesuiraju sve odgovorne

"Ministarstvo kapitalnih investicija preduzima sve aktivnosti koje se odnose na adekvatniji tretman profesije mašinovođe, a sve na osnovu Zakona o željeznici, Zakona o bezbjednosti, organizaciji i efikasnosti Željezničkog prevoza", zaključuje se. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније