Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Darko Bulatović, TVCG ]

10. 09. 2021. 11:35 >> 15:52
12

SKUPŠTINA ODLUČILA

Đoković počasni građanin Nikšića

Novak Đoković, prvi reket svijeta čiji korijeni vode porijeklo iz Jasenovog polja kod Nikšića, a koji nastupa pod zastavom Srbije, danas je u lokalnom parlamentu proglašen za počasnog građanina Nikšića.

Odluku su podržali odbornici vladajuće koalicije, dok su protiv bili odbrnici opozicije, što zbog njegovih, kako su naveli, političkih aktivnosti u Crnoj Gori, što zbog činjenice da još nije preuzeo Nagradu oslobođenja Nikšića koja mu je dodijeljena 2015. godine kada je na vlasti bila upravo Demokratska partija socijlista.

Ono što DF prije šest godina nije uspjelo iz opozicionih klupa jeste danas sa pozicije vlasti.

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković, proglašen je u lokalnom parlamentu počasnim građaninom Nikšića.

Inicijativa je ovog puta potekla od prvog čovjeka Opštine Marka Kovačevića.

„Mi iz Nikšića imamo poseban razlog da budemo ponosni na sve što je dosad uradio, jer njegova porodica potiče sa teritorije naše opštine i on to ističe sa ponosom. Mislim da će nama biti veća čast što ga proglašavamo počasnim građaninom , nego njemu samom“, naveo je Kovačević.

Nije ovo prva nagrada koju Đoković, inače porijeklom iz Jasenovog polja, dobija od nikšićkih vlasti. Prije šet godina su mu odbornici, tada vladajuće Demokratske partije soscijalista, dodijelili najveće opštinsko priznanje - Nagradu oslobođenja Nikšića.

No ta nagrada i dalje skuplja prašinu u opštinskim ormarima, zato su ovog puta iz DPS-a glasali protiv.

„Niko za sve ovo vrijeme nije našao za shodno da preuzme najprestižnije priznanje Opštine Nikšić, a ni do dana današnjeg nama nije poznato da je Novak Đoković nešto napisao ili dao izjavu povodom te nagrade. Očekivali smo od takvog sportiste makar jedno hvala“, kazao je Marko Burić, odbornik DPS-a.

Iz Patriotsko–komitskog saveza poručuju da ni tada, ni sada, bez obzira na Đokovićeve vrhunske rezultate i humanitarna postignuća, nije trebalo da dobije nagrade, zbog, kako ističu, njegove političke uloge u Crnoj Gori.

„U Amfilohijevo vrijeme dobio je Orden svetog Save SPC i prihvatio da bude na bilbordu uoči popisa 2011. kako bi poručio ne boj se, budi ono što jesi podržavajući prosrpsku opoziciju u velikom naumu koji nije i nikad neće biti završen, a to je posrbljavanje Crnogoraca i Crne Gore“, navela je Tanja Knežević Perišić, odbornica PKS.

„Ovom predlogu mogu naći manu samo zlonamjerni i pakosni ljudi, kojima smeta što je Novak, pored toga što je neosporno kosmopolita, s ponosom ističe da je Srbin“, kazala je Anica Đurović, odbornica UCG-a.

„To sa gnušanjem svi odbacujemo, jer je Novak Đoković jedan od omiljenih i u Crnoj Gori, i mnogi koji ovdje sjede u našem klubu, navijaju za njega iskreno i iz srca“, poručio je Marko Burić, odbornik DPS-a.

Nikšić je nakon Budve drugi crnogorski grad koji je Đokovića proglasio počasnim građaninom.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније