Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

15. 09. 2021. 11:33 >> 12:08
4

ĐUKANOVIĆ

Dovedeni u pitanje principi demokratije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je povodom Međunarodnog dana demokratije, da su dešavanja u posljednjih godinu dana dovela u pitanje osnovne principe demokratije u našoj zemlji.

Kako je kazao, iako ohrabreni mirnom tranzicijom vlasti nakon parlamentarnih izbora i prvim priznanjem izbornih rezultata od uvođenja višestranačja, protekla godina demokratskog života u Crnoj Gori je potvrdila istinitost teze da se demokratija ne uzima sama po sebi.

"Nažalost, primjera je puno. Gotovo da ne postoji oblast društvenog i političkog djelovanja u Crnoj Gori u kojoj nijesu dovedeni u pitanje osnovni principi demokratije. Svjedočimo urušavanju demokratskih institucija, političkoj i društvenoj polarizaciji, kampanji dezinformacija, dezavuisanju medijskog pluralizma i prijetnjama novinarima, isključivosti i odsustvu demokratske participacije, izostanku odgovornosti i transparentnosti u radu. Nadam se da svi akteri počinju shvatati da odgovore na ogromne izazove crnogorske demokratije ne možemo dati nikako drugačije do kroz dijalog i saradnju, i prihvatanje i podjelu odgovornosti. Na svim nivoima i od strane svih učesnika.Naši građani zaslužuju da žive slobodno u demokratskoj, evropskoj i građanskoj Crnoj Gori", naveo je Đukanović.

Kako je poručio, na svim organima vlasti je da poštuju demokratske standarde, i da uvijek i svuda zaštite građanina, jer "samo građanska Crna Gora može savladati teško breme podjela i voditi zemlju dalje na evropskom putu.“

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније