Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

03. 11. 2021. 07:51 >> 07:56
6

ŠOFRANAC

Dom u PG za pokretne 300, za dementne 450 eura

Još se ni okvirno ne zna datum otvaranja Doma starih u Podgorici, kazala je direktorica Jelena Šofranac. Ona je za TVCG izjavila da je za sada upravu kontaktiralo 129 zainteresovanih korisnika, a da će cijena preko Centra za socijalni rad za pokretne biti 300 eura, a za dementne i kandidate za odjeljenje palijativne njege 450. Za one koji nemaju dovoljno novca, država će pokriti ostatak.

Šoranac kaže da još nijesu u mogućnosti da daju ni okvirni datum otvaranja Doma.

“Ono što možemo da kažemo da su trenutno u toku funkcionalne probe uređaja i instalacija u Domu. Sve ekipe vrijedno rade kako bi tokom ovog mjesecadoveli do završetka sve predviđene radove i uspjeli da obučimo naše osoblje za održavanje svih tih uređaja i instalacija”, kazala je ona.

Cijene su definisane, ali će zavisiti od zahtjeva korisnika.

“Korisnici koji se budu obraćali direktno Centrima za socijalni rad imati cijenu usluge od 300 eura za pokretne očuuvane korisnike i 450 eura za odjeljenje demencije i palijativne njege. Međutim, ukoliko korisnici nemaju novca da pokriju ove troškove, država će obezbijediti ono što je ostatak”, objasnila je direktorica.

Dom će moći da primi 274 korisnika.

“Dom je već izdijeljen u odnosu na zdravstveno stanje korisnika na odjeljenje demencije, privremenog boravka, palijativne njege, psiho gerijatrije i gerijatrije. Svako odjeljenje ima različite kapacitete”, kazala je Šofranac.

Najveće interesovanje vlada za odjeljenje gerijatrije i demencije.

“To će biti orva odjeljenja koja ćemo otvoriti nakon ulaska u objekat”, kazala je ona.

Oko 129 zainteresovanih korisnika do sada je stupilo u kontakt sa upravom Doma.

“Vjerujemo da je to tek početak i da će ljudi nakon što objavimo datum otvaranja pokazati još veće interesovanje”, istakla je Šofranac.

Zaposleno je 38 radnika.

“Najveći broj zaposlenih čine zdravstveni radnici, odnosno medicinske sestre, tehničari i njegovateljice. Smatrali smo da treba da se posvetimo edukaciji zaposlenih. To smo uradili u saradnji sa kolegama iz Risna,Bijelog Polja i Pljevalja”, kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније