Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Bojana Baranin, TVCG ]

25. 11. 2021. 20:34   >>  20:35

NADLEŽNI PORUČUJU

Pokušaće da nađu rješenje za dug RTV Cetinje

Najstariji elektronski medij u našoj zemlji RTV Cetinje u nezavidnoj je finansiskoj situaciji. Zbog duga za poreze i doprinose prijeti im blokada računa. Zaposleni u tom mediju ipak vjeruju da će biti dovoljno sluha da se to ne desi kako bi mogli nesmetano da rade. Iz Prijestonice Cetinje, koja je osnivač tog medija, i pored isticanja da su spremni da pomognu, navode da to preduzeće nije jedino koje je u problemima.

Prije šest dana, RTV Cetinje dobila je rješenje o prinudnoj naplati duga za poreze i doprinose koji, kako je navedeno, premašuje 180 hiljada eura.

“Evidentirana je opomena, odnosno rješenje o prinudnoj naplati obveznika za dug po osnovu tekućih obaveza, tako da se očekuje da sljedeći korak bude blokada novčanih sredstava”, kazala je za TVCG Marija Bulajić Škuletić iz Uprava prihoda i carina.

Prije blokade, ponuđen je rok koji ističe za tri dana, a do kada ovaj medij mora uplatiti šestinu duga.

“Geneza tog duga je unazad pet do šest godina. Problem je u tome što se uvijek odlagalo rješenje i uvijek je to neko nekome drugome ostavljao. Mi smo sve uradili, a radimo i sad i to sve u korist svoje štete, da bismo održali ovu firmu da funkcioniše, ali očigledno da neđe neko nema sluha ili mu jednostavno nije stalo”, kaže Mladen Zadrima iz RTV Cetinje.

Iz Prijestonice uvjeravaju da im je i te kako stalo do lokalnog medija, ali da postoje i druga preduzeća i ustanove koje su takođe pred blokadom.

“Prijestonica ostaje otvorena za sadržajnu saradnju uz razumijevanje da iz istih sredstava hranimo svoje porodice i da smo dužni da javno, transparentno i zakonito raspolažemo sredstvima građana. Nijesmo ih osnovali da bi ih ugasili”, poručuje Stanko Marić iz Prijestonice.

Iz Direktorata za medije obećavaju da će u dogovoru s Upravom prihoda pokušati da pronađu prelazno rješenje, a kao trajno vide Zakon o audio-vizuelnim medijskim uslugama koji će medijima omogućiti bolje uslove rada.

“Jasno je da imamo ogroman problem i to nijesu samo lokalni nego većina medija u Crnoj Gori. Većina njih se bori za vazduh i ako ih pustimo da životare mnogi će se ugasiti i postavlja se pitanje šta ćemo dobiti kao posljedice”, naveo je Neđeljko Rudović VD direktor Direktorata za medije.

Radio i Televizija Cetinje trenutno ima 13 zaposlenih i dva honorarna saradnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније