Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina ]

11. 12. 2021. 10:55 >> 10:56

RAZMJENA ZNANJA I PRAKSI

Ambasada Bangladeša otvorena za saradnju sa UCG

Ambasada Bangladeša otvorena je za saradnju sa Univerzitetom Crne Gore (UCG), saopšteno je na sastanku ambasadora te države Šamima Ahsana sa rektorom UCG Vladimirom Božovićem.

Kako je saopšteno iz UCG, Ahsan je razgovarao sa Božovićem, radi razmatranja potencijalnih polja saradnje koja bi približila kulturu, istoriju i razmjenu znanja i praksi dvije zemlje.

Božović je, kako se navodi, pozdravio zainteresovanost i inicijativu Ahasana i ukazao na potencijalne modele saradnje sa Ambasadom.

“Na sastanku su predstavljeni modeli saradnje sa zemljama u i van Evropske unije, bilo kroz Erasmus + i CEEPUS programe mobilnosti ili bilateralne sporazume, na osnovu kojih saradnja, pored mobilnosti studenata i nastavnika, može obuhvatiti i učešće u zajedničkim naučnim i istraživačkim projektima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na polju istraživanja, ostvarena saradnja sa univerzitetima u susjedstvu Bangladeša, sa Indijskim institutom za nauku i Univerzitetom za poljoprivredu i prirodne nauke u Sariju, u Iranu.

“Ukazano je da na UCG postoji veliko interesovanje za doktorski studijski program na engleskom jeziku Održivi razvoj, koji je ove godine upisao prvu generaciju”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da u narednom periodu predstoji akreditacija studijskih programa na engleskom jeziku, što otvara mogućnost studiranja na UCG kandidatima iz inostranstva.

Ahsan je, kako se navodi, ukazao da ove godine njegova zemlja slavi 50 godina nezavisnosti i u znak tog jubileja, Ambasada je spremna da uspostavi saradnju sa jednom od najsveobuhvatnijih i najstarijih visokoškolskih institucija u Crnoj Gori.

“Kao prvi korak uspostavljanja saradnje, Ahsan je najavio spremnost doniranja literature UCG”, kaže se u saopštenju.

On je podsjetio i da njegova država, iako geografski daleka, ima istoriju saradnje sa Crnom Gorom budući da je ona bila dio bivše Jugoslavije, i da uprkos geografskoj udaljenosti, razmjena znanja i pozitivnih praksi može biti na obostranu korist.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније