Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

15. 12. 2021. 12:06 >> 12:07

ZA 2021.

Dodijeljene godišnje nagrade za volonterizam

Volonterka godine za 2021. godinu je Natalija Vukčević iz Podgorice dok je Godišnja nagrada za volonterizam dodijeljena organizaciji Kotorsko srce.

Nagrade je dodijelila Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid koja se od 2000. godine bavi temom volontiranja. Oni već 15 godina nagrađuju one koji su svojim zalaganjem doprinijeli afirmaciji, promociji i razvoju volonterizma, ali naročito onima koji su vlastitim primjerom pokrenuli zajednicu i cjelokupno društvo.

Svečana dodjela Godišnjih nagrada za volonterizam održana je juče.

"Godišnja nagrada za volonterizam, kao i nagrada za volontera/ku godine dodjeljuje se u cilju povećanja vidljivosti doprinosa razvoju koncepta i promociji vrijednosti volontiranja. Nagrada može da bude dodijeljena pojedincu/ki, organizaciji civilnog društva, kompaniji, medijskoj kući ili instituciji koji su svojim zalaganjem doprinijeli razvoju volonterizma u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Natalija Vukčević volonterka godine
Za volonterku godine za 2021. izabrana je Natalija Vukčević iz Podgorice.

"U toku 2021. godine kada je karantin počeo na teritoriji Crne Gore poslala je preko 500 dona ja u vidu paketa odjeće, obuće, školskog pribora, knjiga i opreme za bebe, kolica, kolijevke kao i igračke", navodi se u saopštenju.

Natalija ističe da pokušava da skrene pažnju crnogorskom društvu na značaj volontiranja i na značaj da treba svi zajedno kao društvo da doprinesemo ovoj temi kod nas u zemlji.

Organizaciji Kotorsko srce godišnja nagrada za volonterizam
Godišnja nagrada za volonterizam dodijeljena je organizaciji Kotorsko srce.

"Već u prvim danima pojave koronavirusa u Crnoj Gori, grupa entuzijasta i volontera iz Kotora se organizovala u grupu koja se stavila na raspolaganje svim građanima Entuzijazam i humanost na visini – pokreću 65 članova, a spretna organizovanost odmah ih upućuje na realizaciju hitno potrebnih akcija. Stavljaju na raspolaganje svoj privatni vozni park i organizuju prevoz svojih sugrađana do posla i nazad, u vrijeme kada javni taksi i prevoz nijesu bili dostupni; Iako djela govore više od riječi, poštovanje, pamćenje, zahvalnost i pohvala, ostaće riječi kojima se označava nesebična pomoć volontera 'Kotorsko srce'", kazali su iz Asocijacije Zid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније