Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

01. 02. 2022. 13:50 >> 13:51

UCG I TEHNOPOLIS POTPISALI MEMORANDUM

Cilj saradnje nova i bolja tehnološka dostignuća

Predstavnici Univerziteta Crne Gore (UCG) i Inovaciono-preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis potpisali su Memorandum o saradnji, sa ciljem primjene naučnih, tehničkih i tehnoloških znanja u izradi novih i poboljšanju postojećih proizvoda.

Memorandum su potpisali rektor UCG-a, Vladimir Božović i vršilac dužnosti izvršnog direktora Tehnopolisa, Đorđije Malović.

Božović je, kako je saopšteno iz UCG-a, kazao da odgovorna i dugoročna partnerstva, kao što je saradnja sa Tehnopolisom - najznačajnijim centrom za razvoj start up kompanija i preduzetništva u Crnoj Gori, osnažuju ulogu Univerziteta u društvu.

"Poseban prioritet daćemo zajedničkim projektima u područjima od zajedničkog interesa i njihovoj realizaciji kroz apliciranje za nacionalne i međunarodne fondove iz kojih bi se finansirali. Ipak, u ovoj saradnji, najvažnije je potvrđivanje misije Univerziteta koje se ogleda u širenju znanja i osnaživanju kapaciteta, kako studenata tako i istraživača i profesora“, poručio je Božović.

Malović je naveo da se potpisivanjem Memoranduma otvara jedno široko i plodno polje saradnje, koje će akademskom osoblju i studentima UCG-a omogućiti da koriste sve raspoložive resurse Tehnopolisa, kako za naučna istraživanja, tako i kroz studentsku praksu.

“Konsultativno učešće predstavnika Tehnopolisa u izradi nastavnih planova i programa, uz organizaciju predavanja stručnjaka i prakse studentima, dodatna je vrijednost jačanja naučne i akademske zajednice Crne Gore. Siguran sam da će Tehnopolis biti snažan oslonac i partner daljem razvoju UCG”, dodao je Malović.

Tehnopolis, kao centar za razvoj start up kompanija i preduzetništva, pruža niz infrastrukturnih i mjera podrške, koje omogućavaju otvaranje novih kompanija i razvoj poslovanja zasnovanog na novim, inovativnim idejama i tehnologijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније