Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ana Popović, TVCG

09. 04. 2022. 21:24 >> 21:26

 SAJAM NOSAČA ZVUKA

Gramofonske ploče i dalje privlačne

Međunarodni sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka okupio je dvadesetak izlagača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije. Od crnogorskih autora i ove godine najtraženiji je nikšićki kantautor Miladin Šobić. Organizatori kažu da ponudu nastoje da prilagode interesovanjima posjetilaca kojih je iz godine u godinu sve više.

Dok je Šobić jedan od najtraženijih crnogorskih kantautora, jedan od favorita EX-YU scene ove godine je i Haustor, kaže izlagač iz Crne Gore Darko Brnović.

"S obzirom da ovaj album slavi 40 godina poslije prvog izdanja to je onda pun pogodak, a nova je znači u celofanu, neotpakovana, tako da, ko voli neka izvoli", kaže Brnović.

Ništa manja potraga nije ni za stranom muzikom, kažu posjetioci.

Četvrti Međunarodni sajam okupio je dvadesetak izlagača iz regiona.

Ivica Maslač iz Dubrovnika prvi put je na ovakvom događaju.

"Utisak je odličan. Sve je super, zadovoljan. Najtraženija je domaća muzika većinom, stara garda, Smak, Bijelo dugme, to ljudi slušaju", kazao je Maslač.

Dino Muzur iz Sarajeva, kod kojeg su dominantniji autori sa scene bivše Jugoslavije, prvi put je na sajmu u Crnoj Gori, ali je redovan posjetilac ovakvih događaja u regionu.

"Najbolje je ovdje, nije zbog toga što sam trenutno u Podgorici, nego su stvarno domaćini. Organizatori su prva liga. Što se tiče organizacije dočeka i smještaja i svega poredeći s drugim gradovima ovo je top", kaže Muzur.

Događaj je organizovala NVO Montenegro Records, a pokrovitelj je Sektretarijat za kulturu i sport Glavnog Grada.

Organizatori su zadovoljni velikim odzivom izlagača, kao i raznovrsnom ponudom.

"Ima tu dosta i mlade nove publike tako da se i mi mijenjamo i ponuda se mijenja, interesovanja se usaglašavaju. Mislim da ovog puta na sajmu imamo u okviru berze svih podžanrova", kazao je Damir Murseljević ispred organizatora.

Ovaj događaj pokazao je da i pored tehnološkog napretka, stare gramofonske ploče i dalje žive.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније